"Tegemist on sügavalt feministlikku lavastusega, kus arutluse all olevateks teemadeks on armastus, petmine, rahaahnus ja otse loomulikult ka mehed ja nendega armatsemine. Etendus on interaktiivne ja oma arvamuse saavad kõik inimesed publiku hulgast välja öelda. Intiimse õhkkonnaga Tartu kesklinna kohvik Armastus on lausa ideaalne koht seesuguse tüki mängimiseks," kirjeldas peaosa mängiv Tairi Leis.

Etenduse ajal pakutakse vaatajatele Medea võlujooki ja etenduse lõpus süüakse koos ära peenisekujuline tort, mille kohvikuperenaine ise oma külalistele iga etenduse alguseks valmistab. Tordi söömine etenduse lõpus on kui rituaal, olles kui väike jätk etendusele. Etendus paneb vaatajaid tuttavatele teemadele uue nurga alt lähenema.

"Eilse esietenduse külastajad kommenteerisid, et pärast etendust muutusid võhivõõrad inimesed kuidagi lähedaseks ja omaks. Lavastaja Irakli Gogia sooviks oli teha lavastus, mis teeks vaatajates revolutsiooni ja muudaks midagi inimeste mõtlemises," kirjeldab Leis.

Mehed saavad etendust vaadata vaid paruka ja kleidiga. Siiski muretsema ei pea: selleks puhuks on meil koha peal piisavalt parukaid ja kitleid/kleite. Aga sel kõigel on ka oma põhjus.

"Etenduses on väga palju teemasid, mida Medea teadlikult meeste juuresolekul ei räägiks. Kuid kasulikku infot saavad seesugused naiseks maskeeritud mehed piisavalt!" lubab Leis.

Gruusia lavastaja pakub Medea müüdile uut vaatenurka Estonian-Georgian Art Center ning nullteater esimese ühistööna etendub lavastus “MEDEA rehabilitatsioon. Projekt nr. 2”. Autor on noor Gruusia dramaturg Antonin Marto (Irakli Kakabadze). Etenduse lavastas ja kujundas Irakli Gogia, kes on samuti pärit Gruusiast. Varem on Gogia lavastanud Tartu Üliõpilasteatri ja nullteatri koostöös etenduse Mihhail Bulgakovi novellile “Morfium”, mida mängiti edukalt 2014. aastal Eestis, Gruusias ning äsja lõppenud Bosnia ja Hertsogoviinas Banja Lukas toimunud rahvusvahelisel tudengiteatrite festivalil.

Monolavastuses mängib Medeat Tartu Üliõpilasteatri pikaaegne liige Tairi Leis. "Võib-olla me kõik peaksime lahti riietuma, et end tervendada haavadest, mis tekitati 3300 aastat tagasi – ajal, mil mind, Medeat, reedeti. Kes varastas, kes pettis, selle asemel, et armastada!"

NB! Etendusele lastakse ainult naisi või naisteks riietunud mehi (riietuda saab ka enne etenduse algust). Kohvik Armastus on varunud piisaval hulgal parukaid ja kleite meestele koha peal kasutamiseks.

Esietendus toimus 12. augustil Tartus kohvikus Armastus, aadressil Rüütli 5 algusega kell 20.

Järgmised etendused on 13., 19., 20., 26., ning 27.08 algusega kell 20:00