Vähetuntud regioonidest tuuakse Eestisse segu müstilistest rituaalidest, maskitantsudest, suure ajalooga klassikalisest odissi tantsust ning himaalaja rahvalauludest. Programmi kuuluvad lisaks siinamil harvanähtud pöörlevad dervishid ja läänemaailma poolt avastamata ansamblid mägialadelt.

Viiepäevase programmi raames on võimalik näha esinejaid eksootilistest paikadest nagu Chitrali vüristiriik (nüüdne Paksitan), Arunachal Pradesh ja Ladakh (India Himaalaja-osariigid) ning Bhutani Kuningriigist. Samuti esinevad artistid Süüriast, Türgist ja Aserbaidžaanist.

Kõik esinejad on valitud festivali Orient kunstiliste juhtide Peeter Vähi ja Tiina Jokineni isiklike retkede ajal Aasiasse. “Kindlasti on üks oluline erinevus programmi koostamisel see, et me ei pane seda kokku laua taga kabinetis, vaid otsime ise üles huvitavad ja põnevad kooslused vahetult nende elukeskkonnas,” kommenteeris Peeter Vähi. “See aitab meil tuua Eestisse igal aastal autentseid artiste, mis pole veel ära rikutud manageride ja tuurigraafikute poolt,” lisas Vähi.

Orient 2011 kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi. Arvestades kultuuriaasta erilisust on festival toodud tavapiiridest välja ning püstitatud erilisse keskkonda.

Kõik festivali kontserdid toimuvad Tallinna Loomaaeda püstitatavas eripärases kontsert-telgis, mis on vastavalt sisustatud. Peale igat etendust toimuvad ringkäigud Tallinna Loomaaia öisete eluviisidega loomade juures koos loomateadlase Aleksei Turovskiga.