Juulis toimuvatel Monoteatri Suvepäevadel jõuvad Eesti vabaõhulavadel publiku ette Anatoli Tafitšuki ja Jan Uuspõllu värsked monoetendused, meeleolukas kontsertetendus „Isa“ ning Mari Pokineni ja Vaiko Epliku ühiskontsert Käsmus.

Tafitšuk astub publiku ette monolavastusega “Minu hind?,” mis on tempokas, ootamatute lavaliste, tekstiliste ja tehniliste lahendustega noore mehe arutlus tema kui inimese näitlejaväärtusest tänases maailmas. Etenduse “Minu hind?” lavastaja on Andrus Vaarik, kelle käe all on Monoteatris valminud koos Mati Undiga Jan Uuspõllu „Ürgmees“ ja „Isa.“

Monoteatri juht Karl Kermes iseloomustab Tafitšuki etendust järgmiselt: „Maailmas, kus kõike kiputakse hindama rahas, jäetakse tihtipeale tähelepanuta inimene ja tema inimlik väärtus. Noor näitleja üritab luua teed läbi rahamaailma, panganduse ja perekonna. Seda teed rajades viib ta läbi ühe väga põhjaliku ja naljaka uurimuse.“

Suvepäevade teine etendus, „Jan Uuspõld: Minu elu meedias“, sündis näitleja, lavastaja ja näitekirjanik Rein Paku sulest. Tegemist on Jan Uuspõllu elu põhjal, Rein Paku loodud väga tervmeelse ja hoogsa stand-up tekstiga, mis võtab ilma mingi häbita väikesteks tükkides nii Eesti meedia kui Jan Uuspõllu ning nende vahel ja meie ümber toimuva. „Jan Uuspõld: Minu elu meedias“ on esimene Jan Uuspõllu osalusel tema jaoks kirjutatud tekst Eesti teatri lavadel. Ja seda kõike tõsielule toetudes.

“Me kõik ju teame, et avalik ruum, kus elavad avaliku elu tegelased, on sama tõeline kui Vana-Kreeka jumalate kodu Olümpose mägi. Aga vanade kreeklaste jaoks oli Olümpos ja seal toimuv sama usutav kui tänase eestlase jaoks näiteks Õhtuleht ja kõik, kes seal elavad ja tegutsevad,“ ütles Rein Pakk. „Lisaks sellele, et Jan Uuspõld on suurepärane näitleja, on ta ka meie meediaruumi üks pöörasemaid ja kirglikumaid tegelasi - materjal on suurepärane ja meil on Janiga küll väga lõbus olnud tükki teha. Loodan väga, et teil on sama lõbus vaadata.”