Raadio Sky Plus on andnud kuulajaid vihaseks kütnud teema kohta nendepoolse selgituse:

"Inimloto skeem on järgnev: võtame mängijaks kolmanda helistaja, kes peab ära arvama järgmise kolme helistaja soo - mees või naine. Kui kolmas helistaja arvab kõik kolm õigesti, siis on inimloto võit käes.

Olles õigesti ära arvanud 2 esimese helistaja soo, pakkus [eile]hommikune mängija järgmiseks osalejaks meest. Kui Alari Kivisaar küsis järgmise helistaja käest, kas ta on mees või naine, siis hüüdis mängija ise "MEES", kuigi taustal oli kuulda naise häält. Meil ei ole võimalik sajaprotsendilise kindlusega tuvastada, kas mängija ütles seda oma soovi väljendades, täitsa kogemata või sooviga mängu tüssata, küll aga oli pakkumine igal juhul vale. Kuna inimloto summa oli väga suur (2000€), oli Hommikuprogramm ekstaasis ning naishelistajat tähistamise taustal ei märgatud. Mängijat informeeriti, et ta on tänane inimloto võitja.

Mäng kõlas eetris kahtlaselt nii meie kuulajatele kui ka teistele töötajatele. Seega kuulasime üle salvestuse ja vaatasime läbi telefonilogid ning selle tulemusel saame öelda, et kolmas helistaja oli siiski naine, mitte mees, nagu pakkus mängija. Kuigi me ei tea, kas tegemist oli ausa vea või tahtliku pettusega, siis oli vastus igal juhul vale. Oleme otsustanud, et võidusummat me välja ei anna, aga pakume mängijale kompensatsiooni. Me täname oma kuulajaid, kes vea kohe välja tõid ja oleme informeerinud kõiki mängus osalenud inimesi sellest, mis juhtus. Sky Plus vabandab arusaamatuse eest."

Sotsiaalmeedias on prohmakas ajanud kuulajad marru. Ühe neiu meelest on tegemist täielikult raadiopoolse veaga: "SkyPlus häbi-häbi. Mängu saab ju järgi kuulata ja sulaselgelt on liinil mees, kes ise ütleb selge häälega MEES. Kui siin praegu keegi kedagi petab, siis on see Sky Plus. See et pärast mingi naine seal ee vabandust hüüab, siis so? See oli pärast, kui mängija vastas õigesti MEES!"

Sama leiab ka teine raadiokuulaja: "Mis toimub sky pluss ?? Mängu reeglite järgi oli kolmas eetris MEES ja inimene vastas õieti , see mis teie seal jamasite on teie viga .Teil vastav nädal käimas, saate kohe nõu küsida, aga vähemalt said kuulajad teada, et vahet pole kuidas vastad kui hääl,sugu või rahvus ei sobi siis ei võida .Häbenege veidi ja tehke asi korda või lõpetage see jama ära," seisab noormehe kommentaaris.

Saade on järelkuulatav ka raadio veebilehel.

Mida arvad toimunust sina, hea lugeja? Kas tegemist oli mängija ebaõiglase kohtlemisega?