“Üldistatult kuuluvad minu filmide hulka kirglikud suhtedraamad ja ma ei mõtle nende all Hollywoodi romantilisi kergeid ajaviitekomöödiaid,” ütleb Hedvig.

Hedvig ütleb, et kahtlemata on filmimaailma kiremeistrid just venelased: “Esimestena meenuvad Rjazanovi “Julm romanss”, Kontšalovski “Maria armukesed” ja Mihhalkovi “Siberi habemeajaja”.

Aga on veel palju filme kuldsest nõukogude kinoajastust, suurepäraste näitlejatega. “Tore, et mõned on jõudnud ka Eestisse DVD`dele.” Hedvig mainib, et filmidest rääkides ei saa muidugi mööda prantsuse filmikunstist. “Sügava mulje jättis mulle kunagi “Camille Claudel”, peaosas imeilus Isabelle Adjani.

“Film jutustab naisskulptorist ja tema keerulisest suhtest kuulsa Auguste Rodiniga, keda kehastas muidugi Gerard Depardieu. Samanimeline raamat on samuti üks mu lemmikuid,” räägib Hedvig.

Mis on Hedvigit viimase aja filmidest vapustustanud? “Eluks ajaks jääb vis meelde “La vie en Rose”, eluloofilm Edith Piafist. Marion Coutillard on õigustatult võitnud kõikvõimalikud auhinnad naispeaosatäitmise eest, sellist näitlejatööd noorelt naiselt polegi kunagi näinud.” Hedvig mainib, et tema lemmikute sekka kuuluvad ka mõned Hollywoodi filmid. “Ajast aega mõjuv on “Ükskord Ameerikas”, suurepärased näitlejad, vapustav muusika!”

Muide, just muusika võib Hedvig Hansonile filmi puhul otsustavaks saada.

“Ses suhtes meenub jälle “Süütuse aeg”, mu lemmiknäitleja Daniel Day-Lewis´ega, aga ka kõik teised filmid, kus ta on mänginud — “Minu vasak jalg”, “Isa nimel”, “Olemise talumatu kergus”.” Ja lõpuks Eesti filmist. Lapsena võlus Hedvigit “Arabella — mereröövli tütar”, seda oma vaatemängulisuse ja võrratult meheliku Lembit Petersoniga peaosas.

“Vaatasin seda hiljuti uuesti ja see tundus veelgi parem, just kirevate karakterite ja heade näitlejatööde poolest,” muljetab Hedvig.

Hedvig nimetab ka filmi “Kõrboja peremees”- ikka Lembit Petersoni head tööd silmas pidades. Teema ka lauljatarile meeltmööda — kirglik ja kurblik armastuslugu. Lõpetuseks leiab Hedvig Hanson: “Võib vist küll öelda — ütle mulle, millised filmid sulle meeldivad ja ma ütlen sulle, kes sa oled!”