Agence France-Presse märgib, et kirjanikuhärra, kes kirjutas üle 30 ajaloolise romaani - nende seas ka ülimenuka sarja „Neetud kuningad", oleks 23. aprillil 91-aastaseks saanud.

Druon otsustas 1946. aastal ennast täielikult kirjandusele pühendada ja juba 1948. aastal sai ta romaani „Les Grandes Familles" eest Prantsusmaa maineka Goncourti kirjanduspreemia.  

Aastatel 1973-1974 täitis Druon Georges Pompidou valitsuses kultuuriministri ülesandeid. 1978 kuni 1981 töötas ta Pariisi linnavolikogus.

Eesti keeles on Maurice Druoni Prantsusmaa keskaega kajastavast „Neetute kuningate" sarjast ilmunud vaid kolm raamatut „Raudne kuningas", „Kägistatud kuninganna", „Kuningavõimu mürgitajad". Ülejäänud osad "La Loi des mâles" (The Royal Succession), "La Louve de France" (The She-Wolf of France), "Le Lis et le Lion" (The Lily and the Lion) ja "Quand un Roi perd la France" (When a King Loses France) pole ära tõlgitud.

See sari oli Nõukogude Liidus ülimalt populaarne ning seda trükiti miljonite kaupa. Veel on meil tõlgitud „Isaste õigus" ja lasteraamat „Tistou, roheliste sõrmedega poiss".

Kirjanik Maurice Druon ja Vladimir Putin Prantsusmaal

Jaanuaris 2003 külastas kirjanik oma esivanemate maad Venemaad, kuna Druoni isa on Orenburgist pärit näitleja Lazar Kessel, kes lahkus 1908. aastal koos perega Prantsusmaa Vahemere rannikule Nice'i (itaaliapäraselt Nizza). Druon ise esines oma võõrasisa nime all.