BOE17 staarmeeskonnaks on oma ala maailma absoluutne tippvõistkond Floorriorz Crew Jaapanist, kes on kolmel viimasel aastal võitnud maailma suurima breiktanstuvõistluse Battle of the Year. BOTY võitjaid peetakse sisuliselt maailmameistriteks, sest eraldi nn maailmameistrivõistlusi breaktantsus ei toimu. Lisaks on Floorriorz võite kogunud paljudelt maailma tippvõistlustelt. BOE tiitlit neil veel ei ole ja sellepärast oldi varmasti nõus ka Eestisse sõitma. Viimasel nädalavahetusel võitis Floorriorzi liider Taisuke Euroopa suure võistluse LCB Belgias.

Eesti lahtiste meistrivõistluste tulemusena on otse peaüritusele pääsenud Champs 2017 võitjad Floorphilia Soomest.

"BOE on üldse ainuke maailma tasemel battlitega võistlus kogu Põhja-Euroopas sellel poolaastal," kinnitas BOE peakorraldaja Oliver Soomets. "Oleme suutnud seda taset hoida viimasel kuuel aastal ning tugevaid crewsid ja soolo-tantsijaid tuleb järjest juurde. Näiteks BOE hommikune eelvoor võiks olla lausa eraldi maailmaklassi võistlus. Eelvoorudesse on juba registreerunud väga tugevaid crewsid, kes nende endi sõnul BOE-d võitma tulevad!” on Soometsale teada mitmete tugevate crew’de tõsised plaanid. Soolo-võistlusele on tulemas enneolematu koosseis, sest Tartusse saabub nimekaid tippbreikareid Venemaalt, Brasiiliast ja Inglismaalt, kes varem siin käinud ei ole. Brasiilia tantsija jäi BOE17 pärast isegi Euroopasse, et sellest osa võtta ja ka võita. Kuigi tema crew pidi Euroopast kodumaale tagasi sõitma.

BOE on väljund maailma Eesti ja naaberriikide tantsijatele, keda edu korral on peale BOE-d kutsutud paljudele maailmas toimuvatele võistlustele. BOE-d jälgivad kogu maailma suurürituste promootorid ja korraldajad, sest siit on leitud andekaid tantsijaid, kes ka teistel suurüritustel finaalidesse jõuavad.

BOE-l on esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Brasiiliast, Inglismaalt, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt, Kazahstanist, Uzbekistanist ja mujalt.

BOE17 uuendusena on kavas tantsijate poolt aastaid oodatud show-kategooria, mis nüüd ka teoks saab. Show-kategooriate vanusegrupid on väga mitemekesised alates lastest kuni seenioriteni.

Žürii erikülalistena saabuvad BOE-le breiktantsijaid hindama paljude suurvõistluste staar ja oma ala maailma parimaid power mover bboy Kill Koreast, BOE resident kohtunik on alati Soomest, sellel aastal maaimakuulus b-girl AT Flow-Mo Crewst ja Cri6 Marokost. Hip-hop tantsustiile hindavad Kanon (FRA), Venemaa tantsusuperstaar Alena Bonchinche ja aastaid Eestis resideeruv tipptantsija Omar Egiptusest. Õhtut viib seitsmendat aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix Inglismaalt, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest. Trixi sekundeerib baltikumi ja skandinaavia hinnatumaid MC Vako Eestist.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates: võistluse kavas on ka hiphop kategooriad ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest osavõtt on samuti kõigile avatud. Noorte suure huvi tõttu on lisandunud varem juba laste breiktantsu battled ja sellest aastast lisandub hip-hop noorte (kuni 16aastastele) kategooria.

Võistlused algavad 9. detsembril eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi kell 18 ning vältavad kella 22ni õhtul. Võistluse eelvoorud toimuvad paralleelselt neljal laval: fuajeelaval tantsitakse hiphopi ja võistkondlikud All Style eelvoorud ning pealaval peetakse breigilahinguid. Noorte eelvoorude tantsulahingud toimuvad sissepääsu alal ja teise korruse fuajees.

Show kategooriad toimuvad Sadamateatris ning kõigi vanusekategooriate võtjad esinevad õhtuse BOE17 peaürituse pealaval.

Pärast võitjate auhindamist suundub kogu rahvusvaheline tantsijate seltskond Sadamateatrisse, kus toimub BOE17 järelpidu Urban Karnevali raames Eestis tuntud hip-hop artistide osalusel.