Siit valik enim teiste lugejate positiivseid hindeid saanud kommentaaridest:

Ülo
18.04.2012 22:24
Ühel hetkel tabasin end mõttelt, et kui NSVL'iga oleks asjad läinud teisiti, siis me ilmselt vaataks endiselt täna taolisi ülistavaid filmikesi ja vahel ka Luikede järve. See mõte viis mind korraks ajas tagasi ja ajas hirmujudinad peale.

M Rilke Vaal
18.04.2012 22:06
Samas tundub mulle juba pikemat aega, et vabadust oli vaja võimu haaramiseks ja iseseisvuse taastamine andis võimujanustele võimalusi oma isiklikku asja ajada ja enda heaolu kindlustada. Kogu see seltskond on ühed suured ärastajad, Vähi, Vare ja Toomega eesotsas. Füüsikateadlane Vladimir Zeland ei pane seda visionääridele pahaks, selline käitumine oleks igaühele omane, kes võimalusi näeks. Inimene on ju suur egoist. Eks see meie poliitika ole ju egoistide võitlusväli, aga ei tahaks, et meie tsivilisatsioon läheks sama teed, mis eelmised.

vaatan
18.04.2012 21:49
ja täitsa meeldib. See räägib teatud ajaperioodist ja mitte hetke olukorrast. Meeldib, et sõna saavad tema praegused vaenlased - Lauristin, Valk ja teised ning kõik tunnistavad fakte. Selle aja olustikus oli Savisaar ikka julge mees, et selliseid sõnu avalikult lausus. Tema pragused sõimajad politiikute seas istusid vaikselt, ootasid ja vaatasid, mis saab.

Lühike anekdoot
18.04.2012 22:23
Lepp teeb Savisaarest erapooletu filmi.

mölakas
18.04.2012 22:51
Film oli üsna tore meenutus ajaloost hetkeni, mil lõpus demonstreeriti seda iiveldamaajavat isikukultust - laulud Savisaarest, avalik pugemine jms. See on kohutav, demokraatlikus riigis täiesti sobimatu. Selline isikukultus ei sobi kuhugi! Isegi vaenlastele ei soovitaks. Mind ei huvita Savisaare välimus ega muu, kuid just Savisaare juhitud parteid olid need, mis tõid Eesti poliitikasse nõmeda räpasuse: näpuga näitamise, konkurentide avaliku halvustamise ja lõputu negatiivsuse. Kahjuks on see praeguseks saanud prevaleerivaks suvalises erakonnas. Ausalt, lasteaialapsed ehk poliitikud), nii pole ilus! Mõelge oma peaga, kui nii väga Savisaarele vastanduda või temast eemalduda tahate. Tooge ka midagi ilusat, mitte ainult halba. Aitab juba sellest totrusteni viinud ärapanemisest - rahvas vajab midagi muud kui Savisaare isikukultus või Ligi-Ansipi rangelt valitud Eurostati andmetest koosnev paralleeluniversum nimega "Unistuste maailm". Rahvas tahab paremat elu endale, mitte ainult valitutele. Paraku pole siin Eesti ühtegi poliitikut, kes selleni viia suudaks.

kilu
19.04.2012 12:39
Selle filmi pealkiri oleks pidanud olema "Savisaare tegevus Eesti Taasiseseisvumisel". Selles filmis puudus Savisaare tegevus alates 2000.aastast kuni tänaseni. Nii, et ilus film Savisaarest küll ja tore, et kõik korraldas, aga tema viimased tegevused on olnud vastupidi ja nii nagu on tema erakond täis pettureid, selline on ka erakonna juht. Alluvad peegeldavad ülemuse tegevusi.

Videomiis
19.04.2012 12:09
Ilusti kokku monteeritud film - kes natukenegi teab filmitegemise köögipoolt. Ka Toomas Lepp rõhutas mitu korda, et Savisaar kontrollis pidevalt videomaterjali. Millest me siis räägime - film on ju tehtud Savisaare juubeliks! Jah, keegi ei kahtlegi, et Savisaar oli väga aktiivne Eesti iseseisvuse eest võitleja, aga ta ei olnud ju ainuke! Siin räägitakse, et anti sõna ka oponentidele, aga osava montaažiga saab kokku monteerida selle, mida antud kontekstis vaja ja see on tehtud hästi. Maailmakuulus propagandameister dr. Goebbels annaks filmile hindeks 5 +