"Lugesin artiklit ning kahjuks ei mõista lastevanemate pahameelt. Esmalt kommenteeriksin pisut, et tegemist on vabatahtlikku annetusega ning iga lapsevanem peaks ise suutma kontrollida ning peaks rääkima oma võsukestele kuhu raha paigutada ning kuhu mitte.

Ma ise ei kuulu Taneli fanclub'i ega ei anneta talle raha, sest kahjuks ka mulle isiklikult tema videod ei meeldi, sest need ei ole piisavalt meelelahutuslikuid, kuid Tanel on meie väikeses riigis ainus, kes toodab Eesti keelseid videosid just arvutimängude kohta nii suuremahuliselt. Praktiliselt iga uue mängu kohta on ta tootnud arvustuse, mis on kindlasti abiks neile, kes ise inglise keelt nii hästi ei valda (pigem just siis noortele, kelle vanemad hetkel seda artiklit kirjutama teid panid), kas mäng osta või mitte.

Lisaks tutvustaksin teile natukene lisaks siia kuidas üldse selline rahateenimisviis välja näeb.

Nimelt on näiteks YouTubes variant saada YouTubega partneriks, seda saab teatud vaatamiste ning subscribe'ide arvu pealt. Siis hakkavad sinu video all jooksma reklaamid, mille pealt autor raha teenib. Selline rahateenimise viis on pigem tulutoov Ühendriikides, mitte meie väikeses Eestis, kuid Tanel on inimene, kes üritab seda ka siin toimima panna.

Lisaks YouTubele on olemas lehekülg nagu Twitch.tv. Twitch lubab otseülekandes striimida enda tegevust, peamiselt siis arvutimängu mängimist. Otseselt keegi ei ole enda sissetulekutest leheküljel rääkinud, kuid tegijamad inimesed teenivad kuskil 1000 vaatamise pealt 2 dollarit iga reklaami kohta mis nad näitavad. Ehk siis näiteks, Twitch soovitab tunnis näidata 3 reklaami, et liiga kirjuks ei läheks ning seega iga tuhande vaataja pealt tuleb autoriel tunnis 6 dollarit. Tegijamatel autoritel on striimil korraga kuskil 50 000 vaatajat, mis toob neile siis tunnis 300 dollarit ning viie tunnise striimiga on Eesti keskmine palk mitmekordselt ületatud, pole paha vist. Lisaks iga subscribe'i pealt teenib autor puhtalt 5 dollarit ning kui striimi lõpus korraldada mingi loosimine ja enne seda teha näiteks 10 minutiline reklaamipaus, mis annaks taaskord, iga reklaami pealt 2 dollarit 1000 inimese kohta (50 * 2 = 100 dollarit reklaami pealt sel juhul), on veel võimalik lisa teenida.

Seega kallis toimetaja ehk täiendaksite seda artiklit või kirjutaksite uue artiklit üldse sellest süsteemist, sest paraku tundub, et Eestis peetakse luuseriteks neid, kes selliseid videosid toodavad."