Julius müüs lehel auto24.ee 3000 euro eest oma 1999. aastal toodetud punast BMW 318-t ja temaga võttis e-maili teel ühendust Nathan Šotimaalt, kes oli masinast igati vaimustunud ja kippus seda kiiresti kodumaale vedama.

Julius haistis pettust. Miks osta masin Šotimaale, kus on roolid teisel pool? Ainult fotode põhjal? Automüüja otsustas petturiga pisut mängida ja alustas temaga paljulubavat kirjavahetust, mis on täies mahus allpool ära tõlgitud.

Juliuse ja Nathani tants BMW ümber:

Nathan: "Aitäh, et vastasid. Auto hind on minu jaoks okei, aga ma ei ole Eestist. Vaatasin auto profiili ja olen selle seisukorraga rahul. Olen Šotimaalt ja mis puutub transporti, siis kasutan usaldusväärset kullerfirmat, mis tuleb ja viib su auto pärast minupoolset tasumist ära. Võta minuga ühendust, et saaksin ülekande teha."

Julius: "Mulle sobib. Auto on heas korras, teeme ära!"

Nathan: "Aitäh vastuse eest. Tahan, et teaksid, et ülekande teen panga kaudu ja autole tuleb seejärel järgi usaldusväärne kullerfirma.
Teen kohe ülekande, kui annad mulle järgneva info:

Account Holders Name:
IBAN/Account Number:
Bank Name:
Swift Code:
Country:
Item Cost:
Phone Number:
Home Address

Kinnitan sulle, et pärast sinu pangaandmete saamist alustan kohe enda panga kaudu maksmist. Loodetavasti kuulen sinust peagi. Tervitades."

Julius:

(andmed muudetud)
Account Holders Name: Julius Veselov
IBAN/Account Number: IBAN EE052200301108233957
Bank Name: Hansapank
Country: Estonia
Item Cost: 3000 eur
Phone Number: +37253983XXX
Home Address: Kopli 38, Tallinn

Nathan: "Okei, hea, sain andmed ja jätkan maksmisega, kuid sa pead ootama esmaspäevani. Lisaks pead sa järgima minu panga protseduurinõudeid, et raha sinuni võimalikult kiiresti jõuaks. Vasta mulle, kui see sulle sobib."

Julius: "Jah, kõik on korras. Jään ülekannet ootama. Parimat."

See jäigi viimaseks ilma kivide ja kändudeta kirjavahetuseks ning algas Juliuse ja Nathani vägikaikavedu.

Nathan: "Tere Julius, tegin just ülekande ja olen kindel, et said selle kohta kinnituse minu pangast ja võid seda oma meilikontol näha.
Objekti tuleb ära viima Eurotrans Express Courier Service, mida olen palju kasutanud ja mis on väga usaldusväärne. Kindlasti märkad kinnitust vaadates, et saatsin sulle lisaks 500 eurot, mille sa pead Western Union panga kaudu kullerfirmale saatma.
Raha saada palun minu agendile:

Name:Ashley Smith
9 the Broadway,Greenford
London
UB6 9PN
UNITED KINGDOM
Test Question What am i picking up
Test Answer Car

Kohe kui sa oled raha saatnud, nimetatakse auto äravedamise kuupäev. Ole siis palun sel ajal kodus.
Saada lisaraha kindlasti agendile, et sa saaksid koheselt ülejäänud raha kätte."

Mingisugust raha loomulikult kummaltki poolt teele ei saadetud ja nüüd proovib Julius ohjad enda kätte haarata.

Julius: "Tere Nathan, tekkis väike probleem. Sinu saadetud rahahulk ületas minu igakuise limiidi, nii, et ma ei saa enda rahadele ligi. Kas sul on võimalik mulle eraldi 20 eurot saata, mille ma pean pangale limiidi ületamise eest trahviks maksma. Näiteks läbi Western Unioni või Moneygrami. Võta minuga võimalikult kiiresti ühendust."

Nathan: "Ma võin seda teha kuid sa pead lisaraha kindlasti ära saatma. Minu pank on minu arvelt raha juba ära võtnud. Vasta mulle võimalikult kiiresti."

Julius: "Jah, ma saan situatsioonist aru kuid ma ei saa oma arvet kasutada enne kui ma olen 20 eurot trahvi maksnud. Mul ei ole rohkem pangaarveid ja sularaha. Kuidas me selle probleemi lahendame, on ideid?"

Nathan: "Probleem on lihtne mu sõber, sa oleksid pidanud seda mulle varem ütlema. Ma ei saa sulle raha saata, sest ma olen hetkel laeval. Sa proovi raha hankida, näiteks laena mõnelt sõbralt. Ma ei jõua auto toomist ära oodata."

Nüüd käib Julius välja võimsa vangerduse!

Julius: "Tere Nathan, mu kallis sõber! Täna õhtul juhtus midagi jubedat, mu auto varastati ära!!! Aga, ära muretse, sest see oli kindlustatud. Nüüd ma ootan raha oma kindlustusfirmalt. Aga kui sa ei jõua ära oodata, siis on mul sulle pakkuda eriti haruldane VAZ 2101. Vaata juurde pandud pilti."

Foto: tõmmis Auto24.ee lehelt

Nathan: "Kuidas sul läheb? Ma olin nii üllatunud sinu kirja lugedes. Kuidas saab autot varastada, see on nii valus! Ma arvan, et parim asi selle juures on, et olen kabrioletiga nõus. Kuidas me nüüd jätkame? Aitäh."

Julius: "Jah, see on väga kurb, et mu auto varastati. Aga kui sa oled kabrioletiga nõus, siis on mul sulle väga häid uudiseid!
Selle uue auto hind on täpselt 3500 eurot, nii et sa saad oma transportijatele öelda, et tulgu aga autot tooma. Siis sa oled mulle täpse summa saatnud, mis on tõepoolest tore kokkusattumus.
Ma ootan firmat ja peagi sõidad selle haruldase VAZiga Londoni tänavatel ja nopid ilusaid tüdrukuid."

Nathan: "Sa oled nii naljakas, aga auto pole mulle vaid kellelegi minu jaoks väga kallile. Ma olen transpordifirmale muutusest teada andnud, kuid sa pead neile raha enne esmaspäeva ära saatma. Ma ei suuda autot ära oodata."

Siinkohal meeleolukas dialoog katkes, sest Julius otsustas Nathani olemuse paljastada ja teatas, et mingisugust raha pole "šotlane" kunagi üle kandundki ja ähvardas politseisse pöörduda..