Henry Laks

Laulja Henry Laks on elanud väga raske autoõnnetuse, milles murtud luud annavad suurema pingutuse korral tunda ning hirm autojuhtimise ees on teinud Henryst jalamehe. "Mitu kuud olin ratastoolis. See oli päris kole tegelikult, jalad ei kandnud, valus," meenutab ta viieaastatagust juhtumit. Praegu on Laks absoluutselt veendunud jalakäija. "Ma isegi ei mõtle auto ostmisele."

Jüri Homenja

Lembelaulik Jüri Homenja elus on samuti ette tulnud väga raskeid õnnetusi. Kõige traagilisem juhtus 2002. aasta 4. märtsil, kui üks inimene elu kaotas, pärast mida tunnistab Homenja, et ei suuda autot juhtidagi. "Käed värisesid peaaegu lakkamatult, ikka ja jälle tuli see plekikosu silme ette," meenutab ta hirmuvärinaid.

Toomas Anni

Tuntud lembelaulik Toomas Anni kuulub nende pedaalitallajate hulka, kes peab end üsna heaks sohvriks, kuid liigne lõdvakslaskmine eelmisel nädalavahetusel oleks võinud temalegi üsna kurvalt lõppeda, sest eessõitev auto pidurdas järsult. "Läks juuksekarvamänguks: noh, läheb peegel või ilmuvad mõned kriibitud uksed, tühja kah!" rõõmustab muusik vedamise üle.

Ivo Linna

Ivo Linna on meedias rääkinud, et pole kunagi eriti kihutamisaldis olnud. "Ei tasu ära see kihutamine!" on Linna veendunud. Samas pole ta salanud, et on omal ajal ikka gaasipedaali põhja vajutanud küll ja seda isegi hiljuti. "Väike kõks käis ära jah," naeris Ivo Linna Publikuga rääkides südamest. "Absoluutselt kõik jäid terveks ja mina ja naine oleme ühegi kriimuta. Ka teise auto juht lahkus omal jalal ja rahulolevalt, mingit suurt õnnetust ei toimunud," kinnitas Ivo Linna reipalt.

Dajan Ahmet

Üks Eesti ajaloo traagilisemaid avariisid juhtus näitleja Dajan Ahmetiga, kes hukkus ning kus sai tõsiselt kannatada mitu Baskini teatri näitlejat. Õnnetust meenutab siiani hirmujudinatega näitlejatar Marika Korolev, keda jälitas surm ka veel pärast õnnetust. “Avastasin ühel kenal hommikul kõhupiirkonnas ploomisuuruse mummu, mis osutus lähemal uurimisel lõhkemisohus kõhuaordiks ja vajas kohest kirurgilist sekkumist,” räägib Marika.

Kaitseinglid on Marikat sõna otseses mõttes kätel kandnud, sest arstide sõnul oleks tema juhtumi puhul pidanud aort lõhkema kolme päeva jooksul pärast autoavariid — Marika pidas vastu aga tervelt üheksa kuud.