Lisaks kaasaelamisele on julgematel huvilistel võimalik tavalisest soodsamalt ka ise veelauatamine ära proovida. Kui aga suure rahvahulga ees veelaua proovimine liialt kõhedust tekitab, võib koos sõbraga vesiratta laenutada ja võistlust vee pealt imetlema minna. Kaldal on garanteeritud mõnus ja sõbralik õhkkond, karastavad joogid, maitsvad tortillad ning auhindu jagatakse ka publikule. Õhtupoole keeratakse muusikat kõvemaks ning enda DJ-debüüdi teeb kõige stiilsem stilist - Stella Saarts. 

Võisteldakse neljas võistlusklassis: juuniorid, harrastajad mehed, naised ja professionaalsed mehed. Esimesi võistlussõite saab näha alates kella 13.00-st. Võistlused kulmineeruvad õhtul parima triki võistlusega, kus kõik pealtvaatajad saavad oma sõna sekka öelda.

Korraldaja Mihkel Männik julgustab kõiki võistlustest osa võtma: "Need võistlused said ennekõike korraldatud selleks, et inimesed, kes küll midagi veelauatamisest kuulnud on, aga lähemalt vaatamas ei ole käinud, saaksid põhjuse lõpuks ikkagi piiluma tulla. Usun, et tulijad ei kahetse ja saavad kinnitust, et veelaud on üliäge ning veelaudurite perekond on sõbralik ja ootab uusi liikmeid."

Veelauatamine kaabliparkides on viimastel aastatel kogu maailmas tormiliselt populaarsust koguv ala. Harku Battery Wakepark tegutseb Harku järve rannas juba kolmandat suve. Esimene selletaoline park avati Eestis 4 aasta eest Tartus. Kaablipargis veelauatamine või -suusatamine on väga sarnane kaatri järel veesuustamisega, kuid võimaldab teha palju vaatemängulisemaid trikke ning on ligi 10 korda odavam.

Kui Sul pole varem veelauaparki asja olnud, siis on just laupäeval see õige päev sellega tutvumiseks!

Vaata ka ürituse Facebooki lehte!