1. Sa võid jõledaid kampsuneid kanda
..ja sokke ja mütse ja muud ka! Kõik mõistavad, et on ilgelt külm ja kuna korralikke kampsuneid saada pole sugugi lihtne, on hea suvaline selga panna. Sa ei pea vabandama. Kõik mõistavad.

2. Glögi on alati abiks
Isegi kui lõuna ajal kohvikus kohtumise kõrvale glögi võtad, saad öelda "Mul on külm imelikult naha vahel"/"Hakkan tõbiseks jääma, püüan jaole saada". Keegi ei pahanda, vaid kõik noogutavad mõistvalt kaasa.

3. On lubatud olla pahas tujus
Kui oled pahas tujus, mis iganes põhjusel, ei pea sa pikalt seletama, vaid saadki öelda, et sa pole talveinimene.

4. Võid rahus süüa
Kõik rasvased toidud on okei, sest suvi on mägede taga ja puhvaika alt ei näe keegi mitu kihti on su keha juurde kogunud.

5. Taksoga sõitmine on lubatud
Ja ühe peatusevahe läbimine bussiga. Kes see ikka külmaga jala käib ja haigestumisega riskida tahab.

6. Saad "tõbise olemisega" kontorist viilida
Kui su töö iseloom seda lubab, saad öelda, et tunned end tõbiselt ja ei soovi teisi nakatama tulla. Selline pisipatune kodupäev kulub vahel nii väga ära... teki all muidugi, teetass näpus.

7. Põsed on pidevalt punased
Ka kõige kahvatumale põhjamaisele jumele lisab grammikese puna miinuskraad, mis välimuse hetkega värskeks teeb ja ilutoodeteta terve välja näha lubab.

8. Võid osta lakkamatult teed ja küünlaid
Keegi ei vaata sind imelikult, kui suure teearmastajana kottide viisi neid kokku tassid ja küünlaid igal õhtul põletad. On selline hooaeg lihtsalt.

9. Sul on sügisriietest kõrini
Mitu kuud oled kandnud sügisriideid ja lõpuks ometi saad oma talvemantli suureks vahelduseks välja tuua. Ehk isegi jope ja paar paari saapaid, mis värske tuuleiilina mõjuvad garderoobile. Parimal juhul saad aga uusi soetama minna sooja kaubanduskeskusesse!

10. Rõõm väikestes asjades
Kui vahel harva paistab päike või on veidigi soojem temperatuur, siis on tuju kohe parem ja olemine helgem. Suvel pideva leitsakuga seda juba ju ei juhtu!