Üksteist kuud hiljem on Melissast saanud ennast vigastav ja enesetappu teha ähvardav teismeline ning sotsiaaltöötajad väidavad, et muutunud käitumise põhjust tuleb otsida tõigast, et tüdruk on aru saanud, et ta tahab tegelikult olla hoopis poiss.

Lisaks süüdistavad sotsiaaltöötajad Melissa vanemaid, et need on homofoobsed ning emotsionaalselt ahistavad ning ei austa tüdruku soovi kutsuda teda poisi nimega Mark.

Vanremad aga arvavad, et Melissa on liiga noor, et võtta vastu selline elumuutev otsus. "Me tunneme oma tütart terve elu, kuid nüüd väidavad teda vaid paar kuud näinud sotsiaaltöötajad, et tunnevad teda paremini ning ta tahab olla poiss," rääkis lapse isa Peter Daily Mailile. "Nad väidavad, et kui me ei kutsu teda Markiks ja ei lase teda minna keskusesse, mis tegeleb transseksuaalsete noortega, siis me ahistame teda. Ma ütlesin, et seda ei saa juhtuda, kui ta on 14. Kui ta on juba vanem, ta saab ise otsustada, kuid mitte praegu. Ta pole praegu isegi piisavalt vana, et legaalselt seksuaalvahekorras olla, kuidas ta saab olla piisavalt vana, et alustada hormonaalravi, mis muudab ta elu?"

Peter tunnistab, et kristlasena tunneb ta ebamugavust trendi pärast, kus järjest rohkem noori tahab oma sugu muuta (arv on viimaste aastate jooksul neljakordistunud), kuid kinnitab, et austab oma tütre valikuvabadust, kui too peaks sellise otsuse täiskasvanuna vastu võtma.

Nüüd tunnevad Melissa vanemad, et kõik, mida nad tütre kasvatamisel teevad, seatakse küsimärgi alla - nii see, kui nad on kehtestanud lapsele kindla aja, mil ta peab õhtul kodus olema kui ka see, et nad kontrollivad tema arvutikasutamist.

Wilsonid ei teadnud kuni tänavu maikuuni, et nende tütar tahab tegelikult poiss olla. Kõik sai alguse, kui seni koduõppel olnud tüdruk eelmisel sügisel tavakooli läks. Kuigi õpetajad kiitsid tüdrukut hästi hakkamasaamise eest, olid emal kahtlused. Last segas koolis lärm ning uus päevakava. Melissal tekkis ka söömishäire ning kevadel avastas isa tüdruku kätel lõikearmid. Vanemad teavitasid sellest kooli ning kool määras Melissale nõustaja.

Maikuus öeldi koolist vanematele, et Melissat nähti jalutamas käisikäes ühe teise tüdrukuga ning ta tahab, et teda kutsutaks Markiks. Kui vanemad hakkasid tüdrukule kooli vastu minema, et ta kohe koju tuleks, jooksis Melissa kaks korda kodunt ära oma vanema õe juurde.

"Usuksime, et ta on teismeline, kes proovib oma piire," sõnas Peter. "Meie tütar tegeles enesevigastusega ning suhtles teise tüdrukuga, kes samuti vigastab end. Milline vanem ei kontrolliks sel juhul oma last?"

Kuid sotsiaaltöötajad arvasid, et vanemad on Melissaga liiga karmid. "Olime emaga alati ühel nõul lastekasvatamises, kuid nüüd, kui me midagi keelasime, oli Melissal võimalus teiseks arvamuseks sotsiaaltöötajate poole pöörduda," oli isa Peter nõutu.

Sotsiaaltöötajad süüdistasid vanemaid, et need ei taha tütrega tolle probleemist rääkida. "Aga me proovisime, iga kord, kui üritasime sellest rääkida, ütles Melissa, et ei taha sel teemal vestelda. Isegi kui ta vanem õde küsis, kas ta tahab, et teda kutsutaks Markiks, vastas tüdruk eitavalt, tundus, nagu tahaks ta olla Mark vaid koolis, aga kodus on ta endiselt Melissa."

"Mulle tundub, et ta teeb seda meiega manipuleerimiseks," leidis isa. "Ta ütles, et sotsiaaltöötaja lubab talle kõike, mida ta tahab."