Eelmise aasta Kumu ÖÖ müüs välja kõik 2500 piletit ning ukse taha jäi mitusada muusikahuvilist.

Sel aastal on KUMU ÖÖ artistide line-up veelgi pikem ja tihedam ning lisaks seni tuttavaks saanud kolmele sise-lavale näitustesaalis, fuajees ning auditooriumis võib sel korral suuremaid live-bände vaadata ka suvise tähistaeva all kunstikeskuse sisehoovis.

Kumu ÖÖ on võtnud eesmärgiks pöörata igal aastal eriliselt tähelepanu aktuaalsete ja omanäoliste Eesti artistide plaadiesitlustele ning sel korral on fookuses Tallinna diskopunkarid Stella oma kauaoodatud esikalbumiga „Love You Boy“ ja Järvamaa juurtega pärimuselektrot esitav Köök seniavaldamata lugusid sisaldava 7-tollise vinüülsingliga „Ereliukas“.

Oma esikplaati „Päike ja jää” esitleb aastast 2004 tegutsenud meloodilist ja hingestatud omaloomingut viljelev Cloudspeak (Kadi Uibo, Paavo Eensalu, Eno Kollom). Samuti jõuab debüütalbumiga „8Hz“ avalikkuse ette Eesti dubmuusika esinimeks tõusnud Maikameikers. Lisaks tutvustab oma värskelt valminud plaati UMA ehk Aleksei Saks ja Robert Jürjendal.

Välisartistide nimekiri on kolmandal Kumu ÖÖl pikem ja sisukam kui kunagi varem — peaesinejaks on Briti ambient-staar the ORB (meenutagem nende hitti „Little Fluffy Clouds“!), ja üles astuvad 21. sajandi Janis Jopliniks tituleeritud hulluse ja geniaalsuse piiril kõikuv Berliini videokunstnik ja muusik Plannigtorock, Norra laulja ja lugudekirjutaja Susanna (tuntud kollektiivist Susanna & the Magical Orchestra), Islandi indie-ime Mugison, üle-võlli lähenemisega Briti tantsupunt They Came From the Stars I Saw Them, erinevate klaveritehnikatega eksperimenteeriv saksa pianist ja helilooja Hauschka (Volker Bertelmann), Leedu trip-hop-punt Fusedmarc ja veel palju muud.

Piletid müügil Piletilevis esmaspäevast, 26. maist hinnaga 295 krooni, alates 2. juunist on piletihind 350 krooni.