Trükis-toode “Seeneriik on lähedal” on ;paranoia sotsiaalkampaania “Märka seent” avaldus, mis kutsub inimesi üles adopteerima seeni. Pooleteisest miljonist seeneliigist on teadus suutnud kirjeldada ja nimetada seni vaid 65 000! Seega seistakse vastamise olematute seente probleemiga. Kirjastus ;paranoia pakub kodanikele võimalust adopteerida seeni. Raamat valmis välkkirjastamise programmi raames — täpselt kahe nädalaga jõuti algidee tekkimisest esitluseni. Toode on trükitud neoonpaberile ja ta on 86 lehekülge paks.

Tootesse koondatud teostes esitlevad kakskümmend üheksa rahvusvahelist autorit oma versioone seentest. Autorite hulgas on teiste seas tuntud ja tundmatuid, surnud ja elus autoreid, kolm teadusdoktorit, protopunk-ansambli Suicide kunstnik Divine Enfant ja eesti postmodernistliku fotokunsti looja Peeter Laurits, kultuskirjanikud ja maagid Erkki Luuk ja Vladimir Wiedemann, setu memm Akulina Luikjärv ja rahvusvaheliselt tuntud mürakunstnik Jelena Glazova. Seentele lähenetakse nii teaduslikust kui folkloorsest vaatenurgast.

Algusest peale on toimunud “Seeneriigi” kirjastamine ja esitlemine koostöös festivaliga Patareiv, mille toimumise Tallinna Patarei vanglas keelas ära KGB ja mis seetõttu toimub Pärnus. Nagu kirjastus ;paranoial tavaks saanud, on tooteesitlus kõike muud kui tavaline raamatuesitlus vaid pigem reivilaadne absurditeater.

Antoloogia avaldanud ;paranoia publishing group ltd on rahvusvaheline kirjastuskompanii, mille nimi tuleb soome-ugri sõnadest „para“ (ülim) ja „noid“ (šamaan, stalker, varitseja). Nime puhul tekkiv tähendusnihe on iseloomulik kirjastuse agendale, mille fookus on innovatsioon: eksperimentaalne ja mitteloominguline kirjandus, bibliomorfid, mitmikud ja tekstipõhine kunst. Oma klientidele pakutakse hoolikalt valitud tekstuaalseid operatsioone, nagu: kõige psühhootilisemad transborder dataflow’d, pöördumatult immanentsi ületavad deterritorialisatsioonid, metatähenduste breakbeat ning hallutsineerivad psühhogeograafiad. Need on statistiliselt kõige ebanormaalsemad tekstid kaasaja kirjastusturul. Kirjastuse ;paranoia eesmärk on vastutustundlik tegevus, tarbija rahulolu ja reaalsuse hävitamine.

• Pidulik esitlusgala toimub 8. augustil kl 00:00 Pärnu klubis Katlamaja.

• Palume olla täpsed.

• Riietus: neoon.

• Esitlusest võtavad osa kirjastuskorporatsiooni tippjuhid.

• Ajakirjanikud ja juhtkoerad on teretulnud.

• Toode (raamat) saadaval esitlushinnaga.

Seeneriik on lähedal

Koostaja: Kiwa

Kujundaja: puudub

Toimetaja: Luule Šavornokk

Tiraaž: 444 nummerdatud koopiad ja tasuta .pdf

Raamatuga saad tutvuda SIIN.