Nüüd on asunud Claire ja Mark tegema teavitustööd vaktsiinide vajalikkusest. Meningiit on nakkushaigus ning õigeaegne vaktsiin oleks väikese Masoni elu päästnud.

"Me tahame sellest teemast teavitada nii palju inimesi, kui võimalik," sõnas ahastuses ema ning lisas, et vaktsineerimine niivõrd tõsiste haiguste vastu on äärmiselt vajalik. Kuna Masonil ei avaldunud klassikalisi meningiidi tundemärke, avastati haigus väga hilja ning siis arenes kõik juba väga kiiresti.

"Mason oli alati olnud terve laps, kuniks ühel hommikul ta kaebles, et tunneb end halvasti. Pärastlõunaks oli tal juba kõrge palavik, mis ei läinud millegagi alla," kirjeldas ema haiguse kiiret kulgu. Claire'i abikaasa kihutas koju, et poeg arsti juurde toimetada.

"Me sõitsime autos ning laps hakkas sonima, me teadsime, et miskit on väga valesti. Haiglasse jõudes ütles arst kohe, et tegu on meningiidiga ning tegi Masonile süsti. Seejärel kaotas Mason teadvuse ning ei tulnudki enam meelemärkusele," rääkis Claire.

"Mason tundis end halvasti varahommikul ning sama päeva keskkööks oli ta ajusurnud. Kõik toimus nii kiiresti, me justkui vaatasime seda kõike kuskilt eemalt pealt," jätkas ema oma elu seni kõige kohutavama päeva kirjeldust. Järgmise päeva pärastlõunal lülitati Masonit elushoidvad aparaadid välja.

Masoni vanemad mõistavad nüüd vaktsineerimata jätmise ohtlikkust ning on tulnud oma looga avalikkuse ette, et teised lapsevanemad sama viga ei teeks.