Võistlused lööb lahti laupäev, 30. aprill, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sõitjaid. Pühapäeval, 1. mail vallutavad pargi juba sõelale jäänud rulatajad ja trikiratturid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Võistlustele eelneb treeningpäev (29. aprillil), mil kõik võistlema saabunud osalised saavad võistluspargis oma sõiduliinid paika panna ning trikke harjutada. Võistlusest võtab sel aastal osa 140 oma ala tippu umbes 30 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas.

Saku Suurhalli kerkib võistluse ajaks unikaalne ja hiigelsuur võistluspark, mis ühendab mõlema võistlusala väga erinevad ning keerukad nüansid geniaalselt üheks vingeks vaatemänguplatsiks. Pargi autoriks on kümnendat aastat X Games'i, Red Bull Skylines'i, Nike Pro ja teiste maailma tippvõistluste number üks pargidisainer Nate Wessel, kelle käe all on valminud ka Peetri külas veebruari alguses uksed avava Spot of Tallinn elamusspordikeskuse kogu kujundus. Spot of Tallinnas toimuvad tänavu ka Eesti võistlejate kvalifikatsioonvõistlused Simple Sessionile.

Mõlema ala finaalidest teeb eksklusiivselt suurejoonelise ja põneva kommenteeritud otseülekande Red Bull TV, mis on vaadatav kõikidel moodsatel mobiiliseadeldistel, lisaks veel terve rea platvormide vahendusel: Apple TV, XBox 360, Amazon Kindle Fire, Samsung TV ja Google Chromecast. Kvalifikatsioonidele saab otse kaasa elada veebilehel Extreme.com ning võistluse kodulehel www.session.ee, kuhu jooksevad sisse ka punktitabelid ning saab live'is jälgida fännide sotsiaalmeedias toimuvat.

Simple Sessionit saadab läbi pika nädalavahetuse pöörane peoprogramm ööklubides ja peopaikades üle Tallinna.

Piletid Simple Session 16-le tulevad Piletilevisse müügile veebruari alguses ning esimesel kahel nädalal on festivalipassid kiirematele erihinnaga. Saadaval on ka väga piiratud kogus VIP-pääsmeid, mille komplekti kuulub lisaks eksklusiivsele ligipääsule võistlejate alale ka piiramatu peopakett ja Simple Sessioni kingikott.

Esimene Simple Session toimus 2001. aastal Tartus ning on oma ala Euroopa suurima sisevõistlusena teinud kõrgtasemelisi otseülekandeid juba aastast 2006, jõudes miljonite vaatajateni üle maailma. Täna on Simple Session globaalses action-spordi kalendris kanda kinnitanud kui üks oodatumaid, vaadatumaid ning enimkajastatud võistlusi, mis toob kokku oma ala tipptegijad ja tõusvad tähed igast ilma otsast, andes kohalikele talentidele võimaluse võistelda absoluutsete parimatega. Veebiülekannet võistlusest jälgivad sajad tuhanded silmapaarid ning võistlust on lisaks erialaväljaannetele kajastanud telekanalid Extreme Sports Channel, Eurosport, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV. Simple Session 15 võistlused jõudsid läinud suvel Red Bull Signature Series ekstreemspordisaadete sarjas USA juhtiva telekanali NBC Sports eetrisse, mis levib 120 miljonis kodus üle riigi.

Meenuta Simple Sessioni eelmise aasta parimaid hetki!

BMX:

RULA:

Vaata ka NBC saadet:

Võistlejate nimekirjad, ajakava ning võistlusreeglid leiab võistluse eel Simple Sessioni kodulehelt.

Jooksvate uudiste ja võistlejate avalikustamisega saab kursis püsida Simple Sessioni Facebooki lehel.