Sünnipäevapidustused algavad neljapäeval-reedel tee- ja kohviõhtutega poetänaval ning eriliste lõunasöökidega Süüria toidu ja loometeemaliste aruteludega ning kulmineeruvad Jazzkaare tasuta kontsertide päeva ning huvitavate linnakutuuridega pühapäeval. Aktsiooni “Linnak enne loomet” raames kutsub Telliskivi Loomelinnak inimesi jagama vanu pilte linnaku alast, et kogutud materjalist näitus koostada.

Loomelinnaku sünnipäevaprogramm algab 20. aprillil MTÜ Mondo poolt korraldatava lõunasöögiga “Armastusega Süüriast”, kus sealt maalt pärit pere ehtsat Süüria toitu valmistab ja oma kultuuri tutvustab. Õhtul saab Erinevate Tubade Klubis kuulata “Manifest Põxit” raames paneeldiskussiooni Eesti energiatootmise oleviku-tuleviku ning keskkonna teemadel. 21. aprilli lõunal toimub Lendavas Taldrikus “Telliskivi Ideega Lõuna: Kuidas hoida struktuuri loomeprotsessis”, kus on kombineeritud Aasia-pärase toiduga lõuna ning hariv arutelu kogenud loomemeeskondade juhi Kaarel Ojaga.

Nii 20. kui 21. aprilli õhtupoolikul muutub Telliskivi Poetänav ja kauplused omanäoliseks hüpikkohvikute alaks, kus saab maitsta ja degusteerida väga erinevaid teesid ja kohvisid, osaleda minikoolitustel, cuppingutel ning küsida nõu teemeistritelt ning baristadelt. Kohal on kõik olulisemad Tallinnas tegutsevad röstikojad ( Rohkem infot leiad SIIT). Samas on avatud ja Jazzkaare plakatite näitus läbi 28 toimumisaasta.

Kes pole varem Telliskivi Loomelinnakus käinud, saab osaleda kolmel erineval linnakutuuril. 20. aprillil kl 16.00 toimub Linnalabori eestvedamisel ekskursioon “Terve Telliskivi!”, kus külastatakse muuhulgas asukaid, kes mingil moel hoolitsevad inimeste tervise eest. 23. aprillil leiab aset inglisekeelne linnakuretk “Telliskivi Tech”, mis läheb külla teiste seas tehnoloogiaettevõtetele.
23. aprillil kl 15 stardib ainulaadne inglisekeelne Tänavakunstituur, mis ägeda giidi saatel näitab suuremaid seinakunstiteoseid Telliskivi Loomelinnakus ja ümbruses, räägib lugusid nii kunstnikest kui konkreetsete kunstiteoste saamisloost. Giid on enamike suurte tööde valmimist ise kureerinud. Kõigi tuuride alguspunkt on F-hoone eest ning osavõtutasu 4€.

22. aprillil tähistab oma 8. sünnipäeva ka Telliskivi Kirbuturg (sel päeval turg pidulikum) ning selle auks avatakse pühapäeval, 23. aprillil veel lisaks Vidinalaat, kus müügil kõikvõimalik käsitöö ja omalooming, vanad kodused masinad, vanavara ja antiik ning ka veidi ka muusikat-raamatuid.

23. aprill on Jazzkaare tasuta kontsertide päeva päralt, mille programm algab kl 8.00 hommikul joogaga ning päädib kl 19.00 algava Liisi Koiksoni kontserdiga, kus on võimalik kuulata tema täiesti uut ja varasemast erinevat loomingut. Kontserdid toimuvad erinevates loomelinnaku asukohtades igal täistunnil, lisaks leiab Telliskivi Loomelinnaku ja Jazzkaare ühistööna aset plaadimaastikumäng.

Fotokorje “Linnak enne loomet” käigus palub loomelinnak jagada pilte, mis tehtud loomelinnaku õuel, hoonetes või ka inimestest seal toimunud ettevõtmiste käigus enne loomelinnaku algust kevadel 2009. Fotosid oodatakse koos lühikese kommentaariga, mis selgitab lahti pildi “loo”! Fotod koos kommentaariga saab saata meili teel info@telliskivi.eu, Facebookis privaatsõnumiga Telliskivi Loomelinnaku postkasti või postiga: Telliskivi Maja OÜ nimele, Telliskivi 60A, A1-2 krs. Kombinatsioonina loomelinnaku enda fotomaterjalist, ajaloo asjatundjate ning rahva poolt saadud piltidest koostatakse näitus, mis avatakse veel sellel kevadel.

“Iseäranis suure huviga ootame materjali sellest, mis linnaku alal isetegevuslikult taasiseseisvumise järgselt on toimunud. Usume, et paljudel piirkonna elanikel, endistel töötajatel või muidu uudishimulikel on alal toimunust huvitavaid fotosid. Mida intrigeerivam, ootamatum ja säravam materjal, seda parem. Olgu pildi saamislooks kasvõi romantilised urbanistlikud hetked oma kallimaga, esimesed sammud seinakunsti viljelemisel või hoopis meenutused tööst mõnes endises loomelinnaku alal asunud töökojas,” selgitab fotokorje ideed Telliskivi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere.

Telliskivi Loomelinnak alustas tegevust 2009. aasta kevadel ja tänaseks on sellest saanud Eesti loomevaldkonna ja vabakonna süda, kus tegutseb ligi 200 loomeettevõtet, vabaühendust ja idufirmat ning kolm teatrit, lisaks stuudiod, poetänav ning söögikohad. Loomelinnakus toimub igal aastal üle 500 kultuuri- ja meelelahutussündmuse.

Vaata Telliskivi Loomelinnaku 8. sünnipäeva programmi lähemalt SIIT! Loomelinnaku sünnipäev Facebookis.