Saatejuhi Andres Puusepa esimeseks repliigiks on “Welcome back to Estonia!” ja see pole niisama öeldud — Edvin elas ja treenis poolteist aastat Hollandis ning sellesse perioodi mahtus kaks talve. “Sain eemal olles aru, et minu koht on Eestis, et siin on hea elada,” on poksija kindel. “Läksin paremat paika otsima ja sain aru, et siin polegi nii halb — kui oled hea inimene ja oskad midagi teha, on Eesti parim.”

Kui Andres küsib traditsiooniliselt külaliselt, et mida talle tähendab osalemine laupäeval toimuval King of Kingsi etapiturniiril, tuleb vastuseks: “Mis ta ikka tähendab, tavaline tööpäev, minu kontor on ring ja tööülesanne vastast võita!”

Edasi läheb jutt traditsioonidele — kui varem saates käinud Markko Moisar ja Alik Tseiko pole endal erilisi traditsioone arvanud olevat, siis Edvin on tuntud selle poolest, et ta läheb ringi eestikeelse muusika saatel ja sinimustvalge lipp õlgadel.

Kuivõrd Andres tahab teada, mille järgi poksija muusika valib, siis Edvini vastusest selgub, et valik tuleb meeleolu järgi. Esimeseks looks üldse oli Edvinil Kukerpillide “Tahaks lennata”, mitu korda on selleks olnud Fixi “Tsirkus” ja ka Eesti hiphopmuusikat. Viimasesse heitlusesse aga läks Edvini isamaalise lauluga “Isamaa ilu hoieldes”.

“Seal olid sees sellised sõnad nagu “isamaa”, aga ma ei näinud ette, et see nii võimsaks läheb — see oli vinge,” tunnistab Edvin.

Patriootlikul poksijal on valmis valitud ka see laul, mille saatel laupäeval ringi poole sammuda. “See pole küll isamaaline, lihtsalt hea tuju laul, aga selles on kohad, mis võiks sellele üritusele sobida,” arvab Edvin.

Andres on üllatunud, et Mustamäel elav saatekülaline saabus Lasnamäe teises otsas asuvasse stuudiosse jalgrattaga ja ta uurib, kui raske on pealinnas sellise liiklusvahendiga liikuda. Edvini sõnul oli ilm ilus, õhk värske, veidi niiske ja üldse on ratas parim vahend Tallinnas liiklemiseks, sest igasse vajalikku punkti jõuab ta poole tunniga. “Proovin tempot ka hoida ja eelsoojendus on tehtud,” räägib ta trenni sõidust. Andres tahab teada, kas linnas on ohutu rattaga sõita või teeb Edvini sõidu ohutuks just see, et ratta seljas istub taipoksija ja seegi on omaette oht.

Edvinit siiski keegi kiivri ja rätiku tõttu näo ees ära ei tunne. “Ega ma eriti seksikas välja ei näe ja kui ise hullu ei pane, siis midagi hullu ka ei juhtu,” nendib ta. Edasi läheb jutt Edvini töökohtadele, Andres on nagu ikka külalise tausta uurinud, ja Facebookis on ära märgitud Põhja-Eesti regionaalhaigla. Kuigi saatejuht pakub välja õe või turvamehe ametit, on Edvin siiski kõrgkoolis omandanud füsioterapeudi eriala ja ka töötanud selles ametis, seega nagu ka Andres nendib, ta on tippsportlane ja taastusravispetsialist ühes isikus. Küsimuseks tueb ka see, kui palju see poksijat igapäevaelus aitab.

“Tunnetan oma keha paremini, oskan ohu märke näha või pigem neid ennetada ja pärast treeningut paremini taastuda,” selgitab Edvin. Enne haiglasse tööle minekut oli tal ka üks vigastus ja operatsioonile minnes teadis ta ette, mida ravi endast kujutab.

Saatejuht uurib, et kas rasked vigastused tippspordis on müüt või tegelikkus. Edvin seda päris müüdiks ei pea, kuid oma vigastuse sai ta Tais treeninglaagris ja üllatuseks — ta pani tsikliga hunnikusse ja spordiga seotud vigastusi poksijal pole.

Kohtume King of Kingsil!

King of Kings piletid on müügil Piletilevis.