Ta olla külastanud eelmisel aastal Suurbritannia geiparaadi ning ei suutnud uskuda, et seda käisid vaatamas mitte ainult homod, vaid seda olid jälgima tulnud ka vanemad koos lastega. Eestis ei saavat aga tema sõnul isegi mitte korralikult "kapist välja" tulla. Selle noore andeka mehe sõnul lõppeks sellise sammuga tema karjäär Eestis silmapilkselt. Ilmselt just seetõttu kolis ta ka ära Londonisse.

See avalikkusele üsna tuntud mees teatas mulle meie jutuajamise kestel veel paar tuntud nime, kes olla samuti meestearmastajad, kuid mängivat just kuulsuse tõttu korralikku heterot. Mõni neist olla isegi selle staatuse säilitamise nimel teinud lapse ning poseerivat lapse emaga koos seltskonnaajakirjanudse huviorbiidis olevatel üritustel. Kui ma küsisin, kes see salapärane mees on sain ma vastuseks üllatuslikult kuulsa nime.

Esimese reaktsioonina ma ehmusin. Et miks ta siis ometi pereinimest mängib?

Sain vastuseks: “Sellepärast, et muidu ei ostaks keegi enam tema plaate ja kaoksid hordides naisfännid.”

Kuna ma ise heterona oma igapäevases elus geidele väga tihti ei mõtle, tuli see mõttekäik minu jaoks üllatusena. Elu võib jube olla, kui sa elad ühiskonnas, mis ei aktsepteeri sind sellisena nagu sa oled sündinud.

Lääne ühiskond lubab vabamat elu. Soho linnaosa lähedal elades Londonis kõnnin ma musitavatest meestest pea iga päev mööda, ilma et ma sellele mingit rõhku paneksin. Angelina Jolie paariaastane tütar olla ajakirjanduse sõnul emale teatanud juba aastaseks saades, et ta ei tunne end tüdrukuriietes hästi. Nüüd võib nende tütart näha lühikeste juuste ja poisiriietega. Jolie kirjeldas ajakirjanduses seda kõike äärmise lihtsusega, aktsepteerides oma lapse tundeid.

Minu meelest on Eesti ühiskond liialt kinnine. Mitte ainult sellepärast, et me ei taha näha avameelseid geisuhteid, vaid püüame teha üleliigselt konservatiivset nägu. Samas pole meie rahvas tegelikult oma kommetelt sugugi nii kinnine nagu meile endile meeldib arvata. Võtame kasvõi Jaan Tootsi, kes pidas aastaid avalikult nii armukest kui abikaasat ja püüdis pärast seda kõike veel peaministriks pürgida. Kas see on siis meie rahva meelest ok, aga truud gei mehed mitte?