36-aastane James Cohen ütles enda naisele Eirianile, et ta on lapsest saati varjanud oma sooidentiteeti ning tal on sellest kõrini, mistõttu on ta langetanud otsuse saada naiseks. Eirian lubas meest igati toetada raskel teel saamaks naiseks nimega Kara. Ent seitse kuud pärast muutumise algust kutsutakse Jamesi taas Jimiks.

“Olen kogu see aeg Jimi toetanud ning kuigi ta on olnud enda suhtes segaduses, olen mina temasse alati uskunud, teinud koos temaga läbi kaks suurt muutust ning kutsun teda nüüd taas Jimiks. Ta pole varem nii õnnelik olnud! Samas ei kahetse ta oma lühiajalist perioodi naisena ning on rahul, et uuris enda naiselikku poolt, mis oli aastate jooksul nii pikalt allasurutud,” rääkis Eirian. Kuigi paari abielu purunes mehe esimest muutumist, on tema endine abikaasa teda kõiges toetanud ning Eiriani sõnul on nad nüüd parimad sõbrad. Jim, kes nüüd kannab lühikest brünetti soengut ja habet, kolis hiljuti ühes Eiriani, tolle uue kaaslase ja nende kahe lapsega Portugali.

“See oli mulle suur šokk, kui James ütles, et tahab, et teda kutsutaks Karaks,” meenutas Eirian. “Ta hakkas kohe saama hormoonravi, mistõttu oli minu jaoks uus šokk, kui ta ütles seitse kuud hiljem, et ta ei taha näha välja nagu naine. Ta ei kandnud enam blondi parukat, kleite ega kontsakingi ning kasvatas selle asemel hoopis habeme. Andsin endast parima, et teda toetada, kuna olime olnud ju kaheksa õnnelikku aastat abielus ja meil on kaks tütart – kaheksane Seren ja seitsmene Electra. Nemad aktsepteerisid oma isa muutumist naiseks. Seletasime neile seda viisil, millest nad aru said. Neil on ju ükskama, kas ta kannab habet või kleiti, lapsed ei ole sündinud eelarvamustega, vaid need tekivad elu jooksul.”

Eirian ja Jim lastega

“Internetitrollid on süüdistanud meid valetamises, nimelt olevat me välja mõelnud loo, et Jim on transseksuaalne, kuna tal on praegu ju lühikesed juuksed ja habe. Aga nad ei mõista seda, et inimesed võivad ümber mõelda. Samas ei lase me sellel ennast segada, sest me saame ka väga palju positiivseid kirju!”

“Jim peitis enda naiselikkust terve elu ning kuigi ta riietus eelmisel aastal naisena, ei olnud ta siiski 100 protsenti õnnelik. Nimelt arvasid inimesed, et kõik, mis ta teeb, peab olema naiselik. Jim tundis, et teda surutakse raamidesse, aga tema ei suhestu hetkel kummagi sooga, ta on lihtsalt tema ise.”
Hiljuti kolis paar taas kokku ning kasvatavad koos lapsi üles. “Lapsed armastavad teda ning pärast seda, kui Jim otsustas eelmise aasta lõpus meie juurde kolida, on tüdrukud maailma kõige õnnelikumad. Ka meie sõprus on kasvanud ning kuigi enamik sellest aru ei saa, on see meile ideaalne.”

Eirian ja James abiellusid Jamaical 2009. aastal. Naise sõnul teadis ta alati, et tema abikaasa juures on midagi, mida ta ei tunnista, kuigi nende suhe oli tõepoolest armastav ja lõbus. “James hakkas tihti rääkima, et ta ei tea, kes ta on, ent siis vahetas kiiresti teemat ja ei tahtnud öelda, mida ta eelnevaga silmas pidas. Kui me abiellusime, oli ta mu pulmakleidist võlutud ja tahtis nalja pärast seda proovida.

Viimane aasta on olnud hullumeelne, ent ma ei muudaks midagi, kuna see tegi meid tugevamaks. Me ei lase millelgi hävitada enda perekonda, Electra ja Seren armastavad oma isa tema soost hoolimata.”
“Olen õnnelik, et otsustasin meheks naiseks muutuda ning ma ei kahetse seda. Igaüks peaks tegema seda, mis teeb neid õnnelikuks. Oleme Eirianiga endiselt parimad sõbrad,” vaatas loo peategelane oma muutustele tagasi.