Kuidas taasavastada loovust?

„Oma loovuse avamiseks on palju häid võtteid ja üks parimaid neist on mängida – sest loovus avaneb ainult siis, kui sa oled avatud ja vaba ning sul on lõbus!” soovitab kursuse juhendaja, praegu Vormsi saarel elav ja töötav Inglise kunstnik Crystal Kershaw.

Oma loomingulisusega kontakti saamiseks soovitab kunstnik selleks aega võtta, suhelda sarnase maailmavaatega inimestega ja ka liikuda: „Kõnni näiteks mööda maja ringi selg ees, mine ujuma, külasta uut näitust ja istu oma lemmikkohvikus teisel kohal kui tavaliselt. Uuel viisil liikumine ja väikeste muutuste tegemine oma igapäevarutiinis julgustab su aju looma uusi seoseid, paneb sind nägema asju teise nurga alt ja tundma end turvalisemalt muutuste suhtes. Liikumine toob muutusi ja muutused tähendavad, et sa oled lähenemas oma unistustele.”

„Loovuse teel” on vaimne tee suurema loovuse juurde. Kirjastuse Pilgrim poolt äsja eesti keeles välja antud Julia Cameroni samanimelisel rahvusvahelisel bestselleril baseeruv loomingulisuse kursus aitab avastada oma loovuse uinuvat jõudu ning muuta oma unistused tegelikkuseks. Kursusel läbitakse oma loovuse tervendamise tee, et leida üles oma sisemine kunstnik.

Müstiline loor kaob

„Alates „Loovuse teel” avastamisest aastal 2008 olen ma neid tehnikaid praktiseerinud ja õpetanud, muuhulgas näiteks loovkirjutamine, kollaažide loomine ja loominguliste taotluste rituaalid. Kõik need võtted on mulle õpetanud, kuidas ehitada oma elu ümber asjade, mida ma armastan – loodus, reisimine, ühenduses olemine, kunst, naudingud, ilu ja terviklikkus,” tõdeb kaunis kunstnik, kelle loomingulised enesearendamise töötoad ja kursused Inglismaal on aidanud paljudel teha vajalikke muudatusi, et võita aega ja energiat ning keskenduda olulisele, tekitades rõõmu ja endaga rahulolu.

Raamat ja kursus “Loovuse teel” võtab loominguliselt protsessilt müstilisuse loori, näidates, et see on osa meie igapäevaelust; aitab toime tulla kahtlustega, enesekriitikaga, muretsemisega raha-, aja- või toetusepuuduse pärast. Tuhanded inimesed on selle raamatu abiga avastanud endas peituvad anded ning nüüd avaneb see võimalus ka Eesti huvilistel.