Juba viis aastat on Pühajärvel toimunud jaanituli, mis meelitanud sinna tuhandeid inimesi.

Jaanilaupäeval näeb seal mail lavalaudadel selliseid artiste nagu: Liis Lemsalu, Alexia (Itaalia), Tanel Padar & The Sun, Hendrik Sal-Saller & Smilers.

Tantsutelgis toimub karaoke võistlus "Kuldkõri", kuhu kõik hõbekõrid oodatud on. Samuti saab seal kuulata Toomas Annit ning Ivo Linna & Antti Kammiste ansamblit.

Plaate keerutavad DJ’d Vaido Pannel, Sven Arusoo, Marek Talivere, Artur F & Marc F ja Keven K.

Loomulikult ei puudu ühelt õigelt jaanimöllult ka legendaarsed jaanimängud.

Jaanipeo koduleheküljel seisab loosung: "Kui te suudate omaks võtta tervete väärtuste, postiivsuse, ilusa looduse ülistamise ning hoidmise ideed, siis on Pühajärve jaanituli teie jaoks."

Selge see, et need, kes käituda ei oska, oodatud ei ole!

Veel pikema staažiga jaanituld peetakse Võrumaal Metsavenna talus.

Metsavennas on jaanimöllu tehtud juba kolmteist aastat. Sedapuhku tähistatakse üritust eriti suurejooneliselt. Kuna Metsatöllil on täitus samuti kolmteist aastat, siis süüdatakse Metsavennas kolmteist jaanituld. Meelelahutusprogrammi juhib Märt Rannamäe ja lavalaudadel hullutavad rahvast Koit Toome ja Metsatöll.

Meie igaljuhul usume, et just Metsavennas toimuvad kõige metsikumad jaanipidustused. Kes julgeb, see mingu!

Kes sääski ja maahõngu ei armasta ning pealinna jääda kavatseb, võiks kindlasti minna Nõmme jaanitulele.

Nõmme Spordikeskuses toimuval jaanitrallil on kindlasti kõige atraktiivsem artistide ampluaa. Jaga keerutama kutsuvad Ott Lepland, Marko Matvere & VLÜ ja Singer Vinger.

Samuti näeb tuleetendust "Maailma loomine".

Lastega tegeleb piraadikapten Pepe ja lasteteater Trumm etendusega "Suhkrukohvik".

Õhtut juhib Venno Loosaar ja jaanituld loitsib Hardi Volmer.

Maitsemeeli paitavad Türgi, Armeenia, Ameerika ja Eesti köök.

Jaanipäevaks Monicaga Naissaarele!

Veel jõuad joosta laevale Monica, mis väljub täna kell 11.00 D terminaali lähistelt. Naissaarel esineb jaanirahvale Joel Steinfeldt.

Pidutse Kõue mõisas kui kuningas!

Kui artikli alguses mainisime jaanitulede vanameistreid, siis Kõue mõisas tuleb pidu, kus pill juba ammu hüüdnud pole. Peale kahtkümmet aastat pausi, puhutakse Kõue mõisas jaanitrallile taas elu sisse. Uue hinguse saanud mõisas hüüab jaanilaupäeval Ultima Thule pill ja Kõue rahvas tantsib selle järgi terve öö.

Mine Viimsisse sõnajalaõit otsima!

Vabaõhumuuseumis esinevad jaanirahvale ansamblid Kukerpillid, Legshaker ja 2 Quick Start. Jala keerutamise juurde käivad ka lõbusad mängud nii suurtele kui ka väikestele. Peale südaööd minnakse üheskoos sõnajala otsingutele.

Tantsi Meie Mehe ja Getter Jaani pilli järgi Rakveres!

Peale jaanilõkke süütamise ja traditsiooniliste jaanipäeva mängude saab Rakveres näha ja kuulata ka ansamblit Meie Mees ja Getter Jaanit.

Jaanipidu Häädemeeste suveaias.

Häädemeeste Suveaias süüdatakse jaanilõke ja kruiisilaeval Fantaasia pakub elamuse kontsert-etendus "Jaanipäev".

Väga põnev!

Saaremaal Forelli Puhkekülas kütab kirgi Merlyn Uusküla.

Forelli Puhkekülas peetakse jaanitralli suisa mitu päeva, kuid jaanilaupäeval esineb seal lauljatar Merlyn Uusküla, kes loodetavasti samuti koos jaanirahvaga jaanimardikat otsima läheb ja Jaanivolle meistrivõistlustele kaasa elab.

Linnainimesed tähistavad jaanipäeva klubis Atlantis koos Termikaga!

Club Atlantise esisel välilaval annab kontserdi ansambel Terminaator. Südaööl süüdatakse Emajõel jaanituli ning oma isikliku kohalolekuga austab rahvast Captain Morgan.

Läheb mölluks!

Vali omale meelepäraseim jaanipäeva pidu Turismiwebist.