Mässumeelses eas ekstreemspordifestival leiab endiselt jaksu, et tuua kohale nii vanakooli tegijaid kui ka uusi tegijaid. Costa Rica päritolu BMX-sõitja Kenneth Tencio külastab sel nädalal Eestit esmakordselt ning ootab põnevusega, kas kuuldud lood ka tegelikkusele vastavad.

Tuled Costa Ricast Eestisse – kas ootad Simple Sessionit?

Ma pole varem Eestis käinud! Olen väga elevil, kuna ma olen kuulnud suurepäraseid lugusid.

Kes on olnud Sinu BMX-i karjääri suurim mõjutaja?

Kahtlemata on Daniel Dhersi (BMX-sõitja Venezuelast, viiekordne X-Mängude võitja) toetus olnud kõige edasiviivam ja elu muutvam. Ta on mulle väga palju õpetanud ning õpin temalt siiani.

Mis on Simple Sessioni juures kõige raskem – võistlus või meeletu peoprogrammiga sammu pidamine?

Ausalt, mulle ei meeldi pidutseda. Mõnikord käin väljas koos tüdruksõbraga või abistan üritustel sponsoreid, kuid sellega asi piirdub. Tulen siia, et sõita ja võistelda!

*

Simple Session 16 võistlused lööb lahti laupäev, 30. aprill, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sõitjaid. Pühapäeval, 1. mail vallutavad pargi juba sõelale jäänud rulatajad ja trikiratturid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia.

Festivalipassid on saadaval Piletilevis ning ühepäevased piletid kohapeal.

Pühapäevastest finaalidest teeb eksklusiivselt suurejoonelise ja põneva kommenteeritud otseülekande Red Bull TV. Kvalifikatsioonidest teeb esmakordselt eestikeelse kommenteeritud otseülekande Delfi TV.