Tarmo ja Lehe pruulikoja jaoks oli see esimene selle laadne koostöö: “Jamesiga koos pruulimine on olnud minu jaoks väga põnev kogemus. See õlu on selgelt teise käekirjaga kui senised Lehe õlled. Me tegime 5 kuu jooksul 4 proovipruuli, et Jamesi mõtted meie pruulikoja võimalustega kokku viia ja lõplik retsept kokku panna.”

James (Pudel baaris) pruulis viimati õlut 10 aastat tagasi enne Eestisse tulekut: “Üle pika aja olen ma jälle pruulikojas ja see on väga erutav. Natuke olen närvis ka. Tundub nagu see oleks mu esimene kord, sest selle aja jooksul on õllepruulimises nii palju muutunud. Samuti on Lehe pruulikoda muidugi kordades väiksem, kui see millega mina Inglismaal harjunud olen. Kõik on teisiti - palju uusi humalasorte on lisandunud ja meie oma õlle juures kasutame näiteks kolme eri sorti. Kõik Ameerikast küll, mitte Inglismaalt. Enne meid ei ole Eestis keegi kasutanud näiteks humalat nimega Maris Otter. See võiks vabalt olla mõne kena Eesti tütarlapse nimi ju.

Samuti õllesordid on muutunud. Mina olen harjunud jooma tradistioonilist Ale tüüpi õlut, aga hetkel on Eestis populaarne juua IPA’sid ja Pale Ale’e. Meie pruulimegi Pale Ale’i, aga katsume selle teha mitte hirmus kibeda ja sellise kerge tsitruse-puuviljamaitselise humalavee. Õlu, mis toob naeratuse näole.”

Comedy Estonia alustala Louis Zezeran: “Inimesed, kes armastavad käsitööõlut, armastavad tihti ka stand-up’i. Need kaks subkultuuri on justkui käsikäes kasvanud viimased paar aastat. Mõni aasta tagasi oli inimestel eelarvamus nii eesti õlle, kui eesti stand-up’i suhtes. Nüüdseks on mõlemad ennast tõestanud ja kinnitanud Eesti kultuuriruumis.

Mulle on hästi oluline pruulida meie õlu seekord Eestis, mitte nagu meie eelmine õlu, mis oli pruulitud Taani firmamärgi alt. Oluline on, et saaks hea maitsega, normaalse alkoholisisaldusega õlu, mida oleks hea pruukida meie show’de ajal. Lehe Väike India on palju kiidetud, kuid meie jaoks natuke liiga lahja. Ja muidugi on ju põnev katsetada uue retseptiga ning pruulida päris enda maitse järgi õlu.”

Comedy Estonia, Pudel baari ja Lehe Pruulikoja uue õlle nimi saab olema “Heckle!”. Heckle on inglise keelne sõna, millele eesti keeles veel puudub vaste. Tegemist on stand-up komöödia spetstiifilise mõistega ja tähendab publike vahelehõikeid. Vahelehõikamine ei ole ainult koomiku kiusamine, vaid tähendab koomiku jaoks, et publik võtab aktiivselt etendusest osa ning Comedy Estonia loodab, et osavõetakse ka uue õlle mekkimisest.

Õlu tuuakse turule 13. märtsi õhtul kell 19:00, enne etendust “Esimene eesti keeles!” viivad õlle esitluse ja maitsmise läbi James Ramsden, Tarmo Tali ja Louis Zezeran.