Lisaks maailmakarika etappidele Standard- ja Ladina-Ameerika tantsudes, leiab esmakordselt Eestis aset ka Põhjamaade Meistrivõistlus võistlustantsus.
Alates 2005. aastast korraldatav võistlus toimub 8 riigi parimate paaride osalusel: Soome, Läti, Island, Leedu, Norra, Rootsi, Taani ja Eesti. Tantsupaarid võistlevad kokku viies vanuseklassis nii Standard- kui ka Ladina-Ameerika tantsudes. Põhjamaade parim tantsumaa selgub iga vanuserühma 2 tugevama paari punktide põhjal. 

Laupäeval on võistluspäeva peaalaks maailmakarika etapp täiskasvanutele Ladina-Ameerika tantsudes — IDSF International Open Latin. Eesti parimatest paaridest osalevad laupäeva peaalal Manuel Frighetto ja Karin Rooba, kes hoiavad hetkel maailmakarika edetabelis kõrget, 28. positsiooni. Kindlasti astuvad nad võistlustulle kindlate võiduplaanidega. Samuti osaleb ka ”Tantsud
tähtedega” saates osalenud Kerstin Kruuse ning tema võistlustantsupartner Maksim Stepanov.
 
Pühapäeval pälvivad publiku suurima tähelepanu aga standardtantsijad ehk peetakse maailmakarika etapp täiskasvanutele Standardtantsudes. Eesti suurimad võidulootused on kindlasti käesoleva aasta Eesti meistrid Alari Liiv ja Baile Orb ning nende järel tol korral teise koha saavutanud Andres Liiv ja Kristin Vaha.
 
Täiskasvanute maailmakarika etappide kõrval jagatakse turniiri käigus medalikomplektid 12 erinevas tantsukategoorias: toimuvad juba traditsiooniks kujunenud ühetantsuvõistlused Tango ja Rumba Cup ning jagatakse Eesti karikaetapi punktid nooremates vanusegruppides nii Standard- kui ka Ladina-Ameerika tantsudes. 

Iga võistluspäeva pidulikus osas astuvad üles ka telesaates ”Tantsud Tähtedega” osalevad paarid. Reedel teevad enda etteaste Johannes Ahun ja Kerstin Kruuse ning Marko Mehine ning Nastja.

Laupäeval näeb publik Marko Kiigajaani ja Ithaka-Maria Rahula ning Dave Bentoni ja Valeria Fetissova tantse. Pühapäeval esitavad enda tantsud Mairold Millert ja Liina Vahter ning Ženja Fokin ja Aleksandra Žeregelja. 

Kõik võistluspäevad algavad kell 9, kui võistlustantsijad alustavad eelvoorudega. Õhtune pidulikum finaalide osa algab kell 19, mil tantsupõrandale tulevad kõik eelvoorud edukalt läbinud võistluse parimad paarid. Õhtuse piduliku osa tantsumuusika eest hoolitseb Dave Benton’s Perfect Band.