Võistlus seisnes selles, et igale võistlejale anti ühesugune sigar, kaks tikku ja sigari lõikaja. Võistlejatel oli aega täpselt üks minut, et oma sigar süüdata. Järgnesid viis minutit täielikku vaikust ning alles siis võisid võistlejad asuda omavahel vestlema. Neljakümne minuti jooksul ei tohtinud sigari küljest tuhk maha kukkuda ning kui kukkus, läksid arvesse trahviminutid.

Võistlusel osales 27 võistlejat, neist 22 olid mehed ja 5 naised. Võistluse võitis sigarisõber Peterburist, kes sõidab ka septembris Horvaatias Splitis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. Teise koha pälvis Esa Pernu (1:15:00) kolmanda koha sai Kaido Randalu (1:12:55), parandades oma eelmise aasta tulemust 13 minuti ja 55 sekundi võrra. Naistest oli parim Evely Sohlu Eestist, kelle ajaks sigari suitsetamisel jäi 45 minutit ja 27 sekundit.

Lisaks anti võistlusel välja ka kaks eriauhinda: pikima tuha eriauhinna pälvis Esa Pernu Soomest ja kõige stiilsema suitsetamispoosi auhinna sai Paavo Kangur Eestist.

Valitsev maailmameister Darren Cioffi, kelle nimel on aeglase sigarisuitsetamise rekord 2 tundi 27 minutit ja 27 sekundit, lõpetas seekord võistluse juba neljandal minutil.

„Võistlus on võistlus ja hasartseks muutuvad ka need sigarisuitsetajad, kes on mõelnud tulla nalja pärast proovima. Pinevas võistlusmeeleolus oli ka mitmeid üllatusi. Tallinn Fine Spirits & Cigar Weekend on aga eelkõige sigarikultuuri väärtustav üritus, kuhu tullakse kokku seltskondlikuks koosviibimiseks ning sigarimaailmaga kaasneva kultuuri nautimiseks,“ ütles Tallinn Fine Spirits & Cigar Weekendi korraldava Tallinna Sigariklubi president Tullio Liblik.

Tallinn Fine Spirits & Cigar Weekendil osales külalisi Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Inglismaalt, Belgiast, Horvaatiast, Prantsusmaalt, Maltalt, Šveitsist, Türgist, Valgevenest, Kasahstanist, Usbekistanist, Venemaalt, Iraanist ja valitsev maailmameister Darren Cioffi USAst – kokku üle 120 inimese.

Tallinna Sigariklubi on loodud 2012. aastal eesmärgiga edendada kohalikku sigarikultuuri ning olla väärtuslik pidepunkt Eestis teiste riikide sigariklubidele ja -ühendustele.