„Raha on aktuaalne teema, meil kõigil on oma suhe rahaga. Võttes ära kokkuleppelise väärtuse, saab müntidest kuhi ühesuguse suuruse ja kujuga metallkettaid," selgitasid autorid.

 

„Struktuurid" on müntidest koosnev teos, kus mündid on kasutusel kui ehitusblokid. Struktuuri ladumine on protsess, mis kestab ühe tööpäeva ehk 8 tundi. Tööpäeva jooksul raha ladumine ning sellest struktuuri moodustamine visualiseerib ühiskondlikku kokkulepet. „Samal ajal, kui „päris elus" toimub kokkuleppeline mäng rahaga müüjate ja ostjate vahel, laome müntidest ühiskonnamudelit," lisasid kunstnikud.

 

„Struktuurid" leiab aset Disaini- ja Arhitektuurigalerii vaateaknal - avaliku ruumiga suhtlevas keskkonnas. Müntide ladujad jäävad vaateakna taha, möödakäijate jaoks lähedale, kuid samas haaramatusse, klaasiga eraldatud ruumi.

 

„Struktuurid" ei kritiseeri valitsevat sotsiaalset- ega majanduslikku keskkonda. Teos pöörab tähelepanu rahale kui meediumile, millel on kokkuleppeline väärtus ning millega me igapäevaselt toiminguid teostame - oma aega ja energiat müüme. Raha, mis meie igapäevases elus figureerib, saab mõtestatud hinnangu pigem temast eemaldudes ja seda distantsilt vaadates.