Autor Lauri Räpp pidas pikka aega Tartu-teemalist nostalgiablogi ning nendest, vaid Laurile omases stiilis lugudest, vormus kokku terviklik ja rikkaliku pildimaterjaliga raamat. "Kui liita kokku minu armastus kirjutamise, lugemise ja Tartu vastu ning korrutada see läbi nooruse nostalgiaelemendiga, siis on selle tehte ainuvõimalikuks vastuseks minu Tartu-raamat," rääkis Räpp.

Kirjanik Peeter Sauteri arvates on Lauri raamat kui üks pööraseid nalju pakkuv anekdootlike episoodide galerii: "Sain teada, mis jook on "surm purjede all", sain lugedes paralleelselt meenutada oma mopeedisõite ja pinnakaid ehk labrakaid. Ja teate, kõiki neid episoode kirjeldatakse sellise empaatiaga, et mul küll paha ei hakanud. Vastupidi, väga hea hakkas."

Just sel ajal oma noorust ja kuulsuse tee algust nautinud räppar Cool D ütles, et seda raamatut lugedes kerkivad tema silme ette paljud olustikud ja sündmused, justkui oleksid need juhtunud alles eile. "Ajamasin on täiesti olemas ning siin kaante vahel on pilet 80-90ndate Tartusse."

Raamatust võib lisaks kõigele muule leida haruldase materjali ja Lauri Räpi lapseea mälestused Levimuusikapäevadest. Seni vähe avalikkuse ette jõudnud intervjuukatkeid ja arvamusi Jaak Joalalt, Peeter Volkonskilt, Hardi Volmerilt, Tarmo Leinatammelt, Alo Matiisenilt, Tõnis Mägilt jt.

Fotomaterjalina võib raamatust leida üle 100 hoolikalt valitud retropildi ning 15 enne-pärast pilti, mis annavad täpse ülevaate sellest, mida enne polnud ja nüüd on või siis vastupidi.

Raamatut ilmestavad ka tolleaegasete superhittide QR-koodid, mis annavad raamatu lugemisele uue mõõtme.