Üks USA sõdur olevat Eva Brauni ihupesu leidnud Baierist, Hitleri kuulsa Berghofi residentsi lähedal asuvast Platterhofi hotellist, vahendab BBC.

Pitsiliste püksikute, millele on tikitud natsi-Saksamaa diktaatori kaasa nimetähed EB, uueks omanikuks on anonüümseks soovida jäänud erakollektsionäär. Müüki läksid ka kullast sõrmus, hõbedane ehtetoos, rohelise kiviga kaunistatud huulepulgahoidja koos Eva punase huulepulgaga, mustvalged fotod nii Eva Braunist kui ka Adolf Hitlerist ning daami paljud teised isiklikud esemed.

Oksjoni korraldanud Sophie Jones'i info kohaselt soetas kõik esemed Inglismaal paiknev kollektsionäär. Tema sõnul ostavadki sarnaseid esemeid kindlast ajaperioodist huvituvad inimesed.

Eva Braun kohtus Hitleriga esmakordselt aastal 1929, kui asus tööle natside ametliku fotograafi Heinrich Hoffmani abilisena, ning poetas koheselt diktaatori taskusse armastuskirja. Hitler oli toona 40-aastane ja Eva kõigest 17. Suurest vanusevahest hoolimata sai näitsikust mitmeteks aastateks riigimehe armuke.

1945. aasta aprillis, kui Punaarmee lähenes Berliinile, soovitas Hitler tal põgeneda, ent Eva jäi mehele truuks kuni surmani. 29. abrillil nad abiellusid ning järgmisel päeval sooritas paar maa-aluses punkris koos enesetapu. Eva Braun mürgitas end tsüaniidiga, Hitler lasi endale aga kuuli pähe.