Evelin Ilves rõhutas oma sõnavõtus, et õppimine ja sport peavad teineteist täiendama, siin ei saa otsida vastandamist, sest võrdselt tähelepanu peavad pälvima mõlemad.

„Edukas noor ei saa unarusse jätta koolikohustusi ja haridust ning teisalt ei piisa tänapäeval ainult viitest tunnistusel. Üha rohkem ja rohkem räägitakse Eestiski sellest, et meie õppurite liikumisharjumused on aina kehvemad,“ ütles Evelin Ilves. „Kurvastav, et see puudutab üha nooremaid lapsi.“

Nordea pank on noore sportlase preemiat toetanud seitse aastat. „Meil on ääretult hea meel, et oleme toetanud nende aastate jooksul 59 tublit ja andekat noort sportlast, kes on innustanud omakorda noori kodukohtades. Tegemist on noortega, kellel on kõrged sihid ja julged ambitsioonid. Nii nagu äriorganisatsioonidel ja nagu Nordea pangal peab seatud tulemuseni jõudmiseks olema laiem siht silme ees, nii on see ka spordis,“ ütles Nordea panga esindaja Piret Reinson.

Maletaja Mai Narva õpib Gustav Adolfi Gümnaasiumi 9. klassis prantsuse keele õppesuunal. Ka Mai vanaema, vanaisa, ema, isa, onu ja õed on olnud edukad maletajad, kuid oma tulemustega on Mai kindlasti Rõtovite-Narvade maledünastia kõige edukam maletaja. Juba kuuendast eluaastast on ta võitnud medaleid erinevatelt tiitlivõistlustelt. 2013. ja 2014.aastal tuli ta neljakordseks Euroopa omavanuste meistriks ning võitis lisaks kaks hõbemedalit ja kaks pronksmedalit. Eelmisel aastal tuli Mai Euroopa neidude meistriks klassikalises males. Mai on esimene Eesti naismaletaja, kes võitnud Euroopa noorte meistrivõistlustel medali. Enne teda on Euroopa noorte meistrivõistlustel klassikalises males võitnud medaleid noormeeste arvestuses vaid suurmeistrid Jaan Ehlvest, Lembit Oll ja Kaido Külaots. Samuti võitis Mai 2014. aastal Euroopa noorte kiirmale meistrivõistlused absoluutarvestuses, tuli U18 vanuseastme välkmales ja Eesti võistkonna koosseisus U18 Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel teisele kohale ning U16 vanuseastme kiirmales ja maleülesannete lahendamises kolmandale kohale. Lisaks silmapaistvatele tulemustele noorte rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, on Mai 2014. aasta Eesti naiste malemeister ning asub FIDE reitingutabelis aktiivsetest Eesti naismaletajatest kõige kõrgemal kohal.

Orienteeruja Siim Helmoja õpib Põlva Põhikooli 9. klassis. Siim tegeleb nii orienteerumisjooksu, suusaorienteerumise kui ka teatejooksuga. Ta oli 2013. aasta orienteerumisjooksu Eesti meister M14 klassis nii tavarajal, lühirajal kui sprindis. 2014. aastal sai ta hõbemedali Eesti meistrivõistlustel orienteerumisjooksus M16 klassis. Siim on väga mitmekülgsete huvidega, ta on edukalt esinenud nii oma kooli spordivõistlustel, esseekonkurssidel kui ka vene keele olümpiaadidel. Kõige selle juures on tal väga hea õppeedukus – tunnistuste aastahinded on alati olnud viied.

Maria Rein õpib Tallinnas Hilariuse kooli 8. klassis toimetuleku õppekava järgi. Ta on Downi sündroomiga neiu, kes alustas ujumisega juba 8-aastaselt. Selle ajaga on Maria treenitus jõudnud tasemele, mis võimaldab tal osaleda võistlustel väljaspool Eestit. Maria on viimastel aastatel osalenud kõigil Eestis toimuvatel erivajadustega sportlaste ujumisvõistlustel. 2015. aasta peaeesmärgiks on Downi sündroomiga ujujate Euroopa meistrivõistlused, mis toimuvad Itaalias.