„Me oleksime sellele head ja professionaalsed võõrustajad,“ ütles Evelin Ilves kohtumisel Bocuse d´Or direktori Florent Suplisson’iga.

Eile alanud eelvoorul pürib lõppvõistlusele ka Eesti kokk Dmitri Haljukov, kelle loodud menüüs peab avalduma võistlejamaa rahvuslik eripära, samuti on ülesandeks tutvustada riigi toidukultuuri ja valitsevaid trende. Võistlustöö garnituuris kasutab ta eestimaist rukkileiba, pohli, kartulit ja peekonit, astelpajumarju, kukeseeni, kõrvitsat, õunu ning Vana Tallinna likööri.

„See on suurepärane võimalus tutvustada Eesti kööki ja toitu väga esinduslikul rahvusvahelisel võistlusel,“ tunnistas Evelin Ilves.

Euroopa finalistid, kes pääsevad edasi Lyonis, Prantsusmaal 2015. aastal toimuvale Bocuse d´Or lõppvoorule kuulutatakse välja neljapäeval kell 18.30-19.30 Eesti aja järgi. Žüriisse kuulub ka Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov.

Evelin Ilves osales eile Stockholmis ka EASi turismiarenduskeskuse korraldatud Eestit kui reisisihti tutvustaval õhtusöögil, mille teemaks oli “New Nordic Food stands for purity, freshness, simplicity, reflection of four seasons in food and Nordic products – but is this really new for Estonia?” ja kus viibis ka New Nordic Food’i programmi esindaja Charlotta Ranert ning Rootsi toiduajakirjanikud ja reisikorraldajad. Evelin Ilvese sõnul on Eesti kokakunst olnud alati mentaalselt Põhjala köögi osa.

Täna kohtub Evelin Ilves ka Rootsi printsi Carl Philip’iga.