NU Performance Festival toimub 2014. aastal juba viiendat korda. Esimese “väljalaske” puhul 2005. aastal kirjutasid festivali idee autorid Priit Raud ja Anders Härm saateks, et “festival uitab ringi teatri, kujutava ja performance`i kunsti, popmuusika ja kaasaegse tantsu vahemaastikel. See on defineerimatu, amorfne ning dünaamiline ala, kus põimuvad erinevad erialad, arusaamad, traditsioonid. Siin, õieti ei-kellegi-maal, tekivad hübriidsed kultuurivormid ning luuakse uusi autoripositsioone”.

üritused on nende aastate jooksul toimunud Kanuti Gildi SAALis, Tallinna Kunstihoones, Tallinna Linnagaleriis, Von Krahli Teatris, KUMU auditooriumis, Sokos Viru hotellis ning ka kunagises Maakri tänaval asunud Kehrwieder Gourmet kohvikus. Sellel aastal on festival kogu programmiga tagasi Kanuti Gildi SAALis ning festivali kuraatoriks on Krõõt Juurak.

Festivali kuraator Krõõt Juurak on koreograaf ja esineja, kes viimased
kümme aastat tegutsenud etendus- ja kujutava kunsti, teatri ja tantsu
valdkondades nii Eestis kui rahvusvaheliselt. Ta on õppinud tantsu ja
koreograafiat ArtEz Arnhemis ning kujutavat kunsti Sandberg Instituudis
Amsterdamis.

"“So Far So Good” ei ole pealkiri, vaid pigem asjade seis, mis tuleviku suhtes erilisi lubadusi ei anna. Kui festivali kutsuda “So Far So Good”, saab sellest paratamatult ka pealkiri, kuid laialivalgumise ja nurjumise oht jääb. Näiteks: Kuidas kutsuda jalgadeta kassi? Tass? Kutsu kuidas tahad, ta ei tule nagunii!" seisab festivali pressiteates.

“So Far So Good” esitleb teate kohaselt kunstnikke ja kunstitöid, etendusi ja esinejaid, esinejaid ilma etenduseta, etendusi ilma esinejateta, koos ja ilma publikuta, võibolla ka publikut ilma etenduseta - teisisõnu võimalikke etenduspõhiseid tegevusi ja esinemis-konstruktsioone. "Kõrge mängulisuse tase, nähtamatus, ettearvamatus ja artstravaganza võib koguni festivali teostuse kahtluse alla seada. Nagu mõte näitlejast, kes oma rollist ette jõuab ning lihtsalt ära kaob, esineb kuraator kunstnikuna, kunstnik näitlejana, koreograaf terapeudina, taustanäitleja taimena, lisaks veel konflikt festivali tiimis. Eks siis näis."

Osalevad kunstnikud:

Simon Asencio (Amsterdam/Brüssel),
Alex Bailey (Viin/Birmingham),
Djana Covic (Haag/ Viin),
Dora García (Barcelona),
Uschi Geller Experience (Hamburg),
Krõõt Juurak (Viin/Tallinn),
Rytis Saladžius (Vilnius),
Alissa Šnaider (Tallinn),
Chicks On Speed (Cologne/Barcelona/Sydney)