“Iga haritud inimene teab, et meie 13,82 miljardi aasta vanuses universumis on üle 100 miljardi galaktika ja tänaseks on leitud juba 3622 eksoplaneeti (neist küll vaid 841 on selle tiitli välja teeninud, ülejäänud veel ekspertiisis), kus võivad olla sobivad tingimused Elu tekkeks. Teaduspõhine maailmavaade lähtub faktidest, seetõttu ei suutnud ma uskuda, et Roswellis kukkus alla tulnukate laev, et USA president kohtus maavälise mõistusliku elu esindajaga juba 1954. aastal ja paavst Johannes XXIII 1961. aastal – hoolimata universumi astronoomilistest mõõtmetest tulenevatest võimalikkustest pidasin seda kõike naeruväärseks,” kirjeldab skeptik oma kontaktieelset suhtumist.

“Räägitagu ja tuntagu ja kogetagu mida tahes, loeb ainult teaduslikult tõestatud fakt! See on olnud minu uskumussüsteemi vundament. Isegi Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi tunnistused tulnukate eksisteerimise kohta meie planeedil ja viited selleteemaliste saladokumentide kohta telekaamerate ees ei veennud mind. Nüüd aga, peale kontakti, pean tunnistama, et olen segaduses, sest enam ei usu keegi mind, kaasa arvatud ma ise!” kurdab mees oma ootamatult kerkinud muret.

Nimelt külastas esiskeptik Vällikut nädalavahetusel Kosmilise Föderatsiooni Maa Jälgimise Osakonna (MKO) viitsepresident, kel oli soolapuhujate piitsutajale tähtis sõnum. Jumalasulaseid tauniv mees kuulas parasjagu koduköögis Kristuse ülestõusmise tähendusest jutustavat saadet “Hallo, Kosmos!” kui kosmiline olend koos saatjatega tema poole pöördus, et too annaks inimkonnale edasi tähtsa sõnumi, kuidas ainus viis hävingust pääseda on armastusel, hoolimisel ja mõistmisel baseeruv koostöö inimeste vahel.

“Ma tõesti ei tea enam, mida teha!” on Vällik segaduses kuna tea veel täpselt, kuidas oma uut missiooni ellu viia.