Kidman, nagu ka Cruise'i teine eksabikaasa ja lapse ema Katie Holmes, ei olnud mitte kunagi saientoloogide heas nimekirjas. Dokumentaalfilmis selgub, et kiriku rajaja L. Rob Hubbardile (1911-1986) ei sallinud psühholooge ja psühhiaatereid. Kuna nüüdseks surnud Kidmani isa, Anthony Kidman oli aga Austraalia üks tunnustatumaid psühholooge, ei olnud Nicole algusest saadik kiriku heas nimekirjas, vahendab Ilta-Sanomat.

1992. - 2001. aastani kestnud abielu ajal hakkas Cruise saientoloogidest kaugenema ning see kirikujuhtidele ei meeldinud, sest kirikus on uskumus, et juhid peavad oma liikmete eraelust teadma kogu aeg kõike. Kirik üritas paari lahku ajada, eriti ajal, mil Cruise ja Kidman elasid kultusfilmi "Silmad pärani kinni" võtete ajal Suurbritannias.

Rathbun meenutab, kuidas Cruise oli kirikule jaganud muret oma naise pärast ning pannud neile ette mõtte kuulata tema kõnesid pealt. Kirikujuht David Miscavige andis ilma silmagi pilgutamata korralduse edasi.

Samuti väidab dokumentaalis Rathbun, et kirikujuhid on mitmeid kordi üritanud Cruise'i ja Kidmani lapsi Connorit ja Isabelle'i ajupesu teel nende ema vastu pöörata.

Enne Tom Cruise'iga abiellumist oli Nicole Kidman katoliku kiriku liige ning usutakse, et Kidman nagu Holmeski,lahutas Cruise'ist, sest tema uskumused ei käinud kokku saientoloogia kiriku omadega. Cruise'i esindaja sõnul ei mänginud 10 aastat kestnud abielu lahutamisel mitte mingit rolli usk ega saientoloogia kirik.