Peale osalemist Rahvusraamatukogus toimunud Alkeemia Akadeemia sündmusel „Maailmalõpu eelõhtul – 2012 fenomen“ sai saatejuht Ingrid Peek kuulajatelt rohkelt kirju sooviga kuulata vanameister Laigna mõtteid veel ja veel.

Kuulaja soov on seaduseks ja nii ongi mees keskajast tagasi eetris. Esimest korda kohtusid R2 kuulajad härra Laignaga 2011. aasta novembris, mil teemaks oli „Inimese kosmiline dimensioon.“

Einar Laigna on hinnatud mõõgameister ja MTÜ Eestimaa Sepad auliige. Noorena kulturismiga tegelenud mees on mitmekülgselt haritud vaimulik, kes on pühitsetud katoliku kiriku idariituse preestriks. Ta on põhjalikult uurinud hilist Rooma impeeriumi, keskaja kultuuri ja kirikuajalugu ning lugenud loenguid Tallinna Ülikoolis, EBSis ja Tallinna Mustpeade majas. Laignal on olnud muljetavaldav sõjaväeline karjäär: algul töötas ta Kaitseliidus, hiljem Kaitsejõudude peastaabis, olles selle tagalaülem, juhataja nõunik ja peainspektor, ta on olnud ka Peastaabi Ohvitseridekogu ja Eesti Reservohvitseride Kogu esimees. Erru läks ta tegevteenistusest kolonelleitnandi auastmes.

Pühapäevases saates „Hallo, Kosmos!“ mõtiskleb Einar Laigna inimese hingelise evolutsiooni teemadel ja tunneb huvi ka selle vastu, kas inimestel on olemas isiklik ideaalne arenguplaan. Lisaks arutleb ajaloofilosoof selle üle, millised on ja võiksid olla need ajatud põhiväärtused, mis on meie elu alussammasteks. Juttu tuleb ka sellest, kas ja kui, siis milline kasu oli meile 2012 maailmalõpu furoorist.

Kuula Einar Laigna mõtteid inimese kosmilisest dimensioonist http://heli.er.ee/helid/1050562.mp3