„On tõeliselt liigutav kuulda neist inimestest, kelle tegevus muudab ka teiste elu rõõmsamaks ja paremaks,“ märkis žürii esimees Eri Klas, lisades, et tähelepanelikkus ja osavõtlikkus võib imesid teha, pöörates negatiivse positiivseks ning rikastades meid kõiki.

Lisaks Eri Klasile kuuluvad sel aastal „Eestimaa uhkuse“ žüriisse Ott Lepland, Elle Kull, Nele-Liis Vaiksoo, Gerd Kanter, Sirje Eesmaa ja Valdo Kalm. „Kangelastest lugedes liigutas mind see, kui palju on tegelikult neid inimesi, kes päevast-päeva teistele head teevad ja sellega ka elu Eestimaal paremaks muudavad,“ tõdes Nele-Liis Vaiksoo.

Ka Gerd Kanter kinnitas, et tublide kaasmaalaste tegudega tutvumine paneb lootusrikkalt tulevikku vaatama: „Inimesed on tegutsenud ennastohverdavalt, omakasule mõtlemata ja teiste heaolu nimel, see kõik lubab uskuda, et tulevik on helge.“

Ott Lepland leidis, et kangelaste lood inspireerivad ka teisi oma elu üle mõtisklema ning pakuvad emotsioone, mis aitavad paremaks saada. „Inimestele on vaja hingepalsamit, midagi head ja ilusat, mis kosutaks ning „Eestimaa uhkus“ just seda pakub,“ märkis ta.

Täna žürii poolt välja valitud kangelaste lood jõuavad peagi „Seitsmestesse uudistesse“, heategijaid endid näeb aga tänugalal detsembrikuus. Kümmekond „uhkust“ valiti välja ligi 300 vihje seast, mis tänavu tublide inimeste kohta laekus.