Qandeel Baloch, kelle kodanikunimi on Fauzia Azeem, kägistati oma enda kodus, Multanis, Punjabi provintsis.

„Tema isa Azeem teavitas politseid, et tema poeg Waseem kägistas Qandeeli," edastas kohalik politsei kõneisik. „Näib, et tegemist oli aumõrvaga, kuid edasine uurimine peaks andma vastuse teo tegelikest motiividest."

Baloch sai Pakistanis kuulsaks 2014. aastal pärast seda, kui postitas sotsiaalmeediasse video, kus küsis „Kuidas ma välja näen?" (How em looking? - toim.). See postitus levis sotsiaalmeedias kulutulena.

Märtsis kirjutasid temast kohalikud väljaanded, sest sotsiaalmeediatäht olevat lubanud teha striptiisi Pakistani kriketimeeskonnale, kui nad võidavad Indiat maailma T20 matšil.

Samuti käisid kõlakad teemal, et naine osaleb järgmisel hooajal India Big Brotheris, mida seal kutsutakse Big Bossiks. Viimati ilmus ta avalikkuse ette Aryan Khani muusikavideos, kus ta tantsis twerkides.

Naine teenis palju pahameelt oma provokatiivse tegevusega, kuna astus pidevalt üle traditsioonilistest konservatiivsetest väärtustest. Eriti solvas ta aga muslimeid pärast seda, kui postitas sotsiaalmeediasse video ajaviitest koos Mufti Qaviga - moslemi vaimulikuga - kellega koos olla suitsetatud sigarette ja joodud lahjat alkoholi. Seda kõike aga moslemite paastupüha ajal.

Baloch olla kogu aeg saanud ähvardusi, ta lubas ka mitmel korral riigist lahkuda, kuna kartis omaenda elu pärast.

Pakistanis sureb igal aastal rohkem kui 500 inimest nn pereliikme poolt sooritatud aumõrvas.

Pakistani seaduste kohaselt ei pruugi mõrva toime pannud vend vangi minna, sest kui pere otsustab pojale andestada, ei karistata teda.