Aloha Kite Challenge 2015 ametlikeks võistlusklassideks on lohelaua (kiteboard) kursisõit, twin-tip lohelaua kursisõit, purjelaud Techno 293 ning purjelaua vabaklass raceboard. Kuigi võistlusrada on lihtne ning jõukohane ka harrastajatele, on oodata tõsist võidusõitu arvestusklasside tipptegijate osavõtul.

Võistlus on populaarne ka naaberriikide lohesurfajate ning purjelaudurite seas, osalema oodatakse üle 100 võistleja. Võistlusklasside parimatele on auhinnad, peale selle loositakse kõikide osalejate vahel välja peaauhind, 500 € väärtuses surfivarustust AlohaSurfi kauplusest. Raceboard-klassis oodatakse võistlema ka Grand Senior vanuseklassi võistlejaid, see tähendab, et noorematega saavad jõudu proovida ka tõelised purjelauasõidu veteranid.

Surfivõistluse ning aftersurfifestivali Aloha Kite Challenge eesmärgiks on tutvustada populaarset spordiala ja lahedat elustiili – surfi – ning esitleda ka üht põhjamaade parimat paika selle harrastamiseks: Pärnu randa. Seetõttu on festivali raames toimuvad õpitoad, koolitused ja kontserdid osalejatele tasuta. Väike osavõtumaks kehtib vaid merel toimuvatel võistlustel – et tagada võistluste parem läbiviimine ning võistlejate turvalisus.

Lisaks purjelaua- ja lohesurfivõistlustele toimuvad Aloha Kite Challenge raames ka meelelahutuslikud õpitoad ja rahvavõistlused, proovida saab aerusurfi (SUP), skimboard’i ja teisi rannalõbustusi. Kitesurf Clinic'u ehk õpitoa viib läbi maailmas kõige kõrgemale positsioonile tõusnud Eesti kite-surfar Kristiin Oja (https://kristiinoja.wordpress.com/) .

Peale vaatemängulist võistlust ja õpitubasid toimub tihe aftersurf’i programm, peaesinejateks on Singer Vinger, Frankie Animal ja Pühamüristus. Et festival toimub Pärnu rannas ning on kõigile huvilistele tasuta avatud, on oodata suurt publikuhuvi.

Täpsem ajakava, võistlusjuhend ning registreerumisinfo: www.aloha.ee või www.facebook.com/aloahsurf