Eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari Alkeemia Akadeemia avab hooaja kolmapäeval, 31. oktoobril kell 18 kinos Sõprus sõltuvuste teemalise õhtuga.

Ühiskonnas laialt levinud nähtust ning olulist ja aktuaalset teemat käsitlevad läbi isikliku kogemuse raamatu “Valik” autor Aigi Vahing ning Ain Mäeots ja Toomas “Tommyboy” Tilk, õhtu kulmineerub uhiuue mängufilmi “Deemonid” eelesilinastusega.

Aigi Vahing, Ain Mäeots ja Toomas “Tommyboy” Tilk on olnud sõltlased, kellele on saanud osaks sellest põrgust välja ronida ning nüüd saavad nad jagada osalejatega isiklikku praktilist kogemust – sõltuvuse haardesse sattumise ning sellest välja tulemise võtteid.

Sõltuvused oma erinevates vormides on tänapäeval üks suuremaid probleeme, mis ulatuvad väga laiadesse elusfääridesse: lisaks alkoholi, tubaka, narkootikumide ja hasartmängude sõltuvustele on laialt levinud ka seksuaalne sõltuvus, suhkru- ja söögisõltuvus, emotsionaalne ja kaassõltuvus, teleri-, interneti- ja arvutisõltuvus, töönarkomaania, võimu-, raha-, glamuuri-, tunnustuse ja paljude muude sõltuvuste vormid. Harjumus muutub sõltuvuseks siis, kui see on võtnud üle inimese elu juhtimise.

Alkeemia Akadeemia külalistel avaneb suurepärane võimalus näha uut mängufilmi “Deemonid” enne novembrikuist esilinastust. Kasiinosõltlastest jutustav film pälvis sooja vastuvõtu maailmakuulsal Montreali ja Armastus & Anarhia filmifestivalidel ning valiti ka Eestit esindama Euroopa Liidu filmide festivalituurile Põhja-Ameerikas.