Keskkonnasõbraliku liikumise kuu algab 1. septembril, mil kooliteed alustavatele lastele jagatakse helkurvestid. Keskkonnasõbraliku liikumise kuu ametlik avamine toimub 3. septembril kell 12 Uue Maailma festivalil, mille käigus hõivavad jalakäijad tänavad. Tänu koostööle Tallinna Keskkonnaametiga on festivali kavas mitmeid keskkonnaalaseid tegevusi. Näiteks teavitatakse inimesi keskkonnasõbraliku liikumise kuu eesmärkidest ja tegevustest ning jäätmelaval tegutseb Prügihunt, kes õpetab lapsi prügi sorteerima.

Uue Maailma festivali programmist võib leida aiapeo, kontserdid, tänavatoidu koorekihi, taaskasutuslaada, kauplemispunkte, ning koguni koertenäituse. Kodukohvikud pakuvad unustamatuid maitseelamusi ning linnaosa erinevatelt lavadelt ja hoovidest võib leida ka tänavasporti, kauplejaid ja lastele mõeldud meelelahutust. Avatud on laste- ja noorteala, samuti toimuvad erinevad töötoad.

Festivali kahel laval astuvad kahe päeva jooksul üles Avoid Dave, The Jingles, Sten-Olle Moldau, The Werg ja paljud teised.

Juubelifestivali lõpetab ühine järelpidu Telliskivi loomelinnakus.