Kuidas pidu valmib, mis toimub prooviväljakutel, ööbimispaikades, linnatänavatel ja peoplatsil, seda uurivad neli noort reporterit: Kristel, Sten-Robert, Gert ja Greta.
Need on andekad noored, keda ETV otsis spetsiaalselt noorte laulu- ja tantsupeo ülekannete tarvis. Noored, kes oleks juba paarinädalase ettevalmistuse järel valmis reporterite ja saatejuhtidena selle suve suursündmust televaatajateni tooma. Kokku osales konkursil sada 16-26 aastast inimest, kellest valiti pärast proove ja katsetamist välja neli osavat noort.

Sten-Robert Pullerits (20) on Rakverest pärit poiss, kes elab juba aastaid Tallinnas. Saatejuhiks tahtis ta saada eelkõige seepärast, et end proovile panna ning läbi katsumuste targemaks ja paremaks inimeseks saada.
Kristel Marand (22) on pärit Viljandist ja lõpetas sel kevadel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia dirigeerimiserialal. Töö televisioonis on just see, mis teda paelub ning laulupeo saatejuhina saab Kristel ühendada kaks oma kõige suuremat kirge – televisiooni ja muusika.
Greta Roosaar (23) tahtis saatejuhiks saada, et kohtuda huvitavate inimestega, oma ala parimatega nii muusikas kui ka televisioonis. Samuti usub Greta, et kaamera ees töötamine annab just seda energiat ja positiivset kõhedust, mis murrab rutiini ja tõstab elu tagajalgadele.
Gert Kark (24) on õppinud Tais ja Inglismaal, töötanud kaks aastat teatris ja suundunud edasi õppima diplomaatiat. Tänu mitmetele kokkusattumustele on Gert telemajas juba alates
varakevadest ning nendib, et ilus on seljataga ja kõik huvitav alles ees.
 

XI noorte laulu- ja tantsupidu "Maa ja ilm"  on tavapäraselt otse-eetris.

Avamise  otseülekannet ETV-s  1. juulil kell 18.30 vahendavad Margit Kilumets ja Margus Saar. Režissöör on Ülle Õun.

Avamise kordus on eetris  ETV-s 2. juulil kell 21.40 ja ETV2-s 9. juulil kell 9.05.

 

XI noorte tantsupidu läheb eetrisse ETV2-s 2. juulil kell 19.45. Tantsupeo muljeid vahendab Margit Kilumets. Režissöör on Krista Maajärv.

Otselülitused ja lühireportaaźid tantsupeo melust on eetris ka ETV-s 2. juulil kell 20.05, 20.55 ja 21.35.
 

3. juulil kell 8.55-13.00 on ETV-s otseülekanne noorte laulu- ja tantsupeo rongkäigust. Selle toovad vaatajani Madis Aesma ja Indrek Vaheoja. 
ETV-2 lülitub rongkäigulainele kell 10.
 
 

Otseülekanne XI noorte laulupeolt "Maa ja ilm" algab ETV-s 3. juulil kell 13 ja kestab pea terve päeva kuni kella 20.30-ni. Mitmete uuendustega nooruslikku pidu vahendab Margus Saar. Režissöör Marek Miil.

 

Kõigi XI noorte tantsu- ja laulupeo otseülekannete ja –lülituste toimetaja on Piret Suurväli, reporterite toimetajad Anu Välba ja Reimo Sildvee, produtsent Helen Valkna. Reportaaže teevad Kristel, Sten-Robert, Gert ja Greta.

 

8. juulil kell 21.30 ETV-s algav saade "Võtame kokku!" vaatab tagasi XI noorte tantsu- ja laulupeole "Maa ja ilm". Saade võtab kokku ja aitab meenutada, kuidas pidu valmis, mis jäi silma, läks hinge ja puges südamesse.