Enne peaesinejad esineb rockabilly ansambel ”Rockin’ Lady & Her Rivertown Boys”. Sündmus algab kell 19. Kohtuotsa vaateplatvormil, aadressil Kohtu 12, toimuv toidufestival jätkub kuni pühapäevani ja on avatud hommikust õhtuni.  Festivali raames toimuvad õhtuti kontserdid. Kõik sündmused on külalistele tasuta.

Toompea toidufestivali ajal saab Toompealt nn. Tiesenhouseni maja sisehoovist osta kaasa ja kohapeal nautimiseks erinevaid talutooteid ja jooke. Korraldajafirma Luscher&Matieseni esindaja Rasmus Lehe sõnul on festival suunatud nii kohalikele kui ka turistidele: ”Päevasel ajal tutvustame turistidele traditsioonilisi Eesti tooteid. Õhtustel aegadel pakume kohalikule rahvale, ja muidugi ka turistidele, mõnusaid õhtuid hea toidu, veini ja muusikaga. Meile on suur au saada J. Karjalainen esinema Toompeale juba teist korda.”

Toompea toidufestival on osa Luscher&Matieseni terve suve kestvast sündmuste sarjast ”Lustid”, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi. Kuni septembrini on Toompeal Kohtuotsa vaateplatvormil igal õhtul elav muusika ja muud kultuurisündmused.