Ranna jaanipidu Patareis (23.06) kutsub linnarahvast nautima muusikat, head sööki ja toredat õhtud sõprade seltsis. Süüa pakub Hungry Karl'i toiduauto ning pidu saab avalöögi juba kell 12.00 päeval, lõke süüdatakse kell 22.00. Sissepääs kõigile tasuta.

Jaanipäev Eesti Vabaõhumuuseumis (23.06) kätkeb endas Untsakate, Lõõtsavägilaste, Lüü-Türri, POSÕ ja Leigarite kontserte. Aasta kaunimal ja valgeimal õhtul lustitakse vabaõhumuuseumis täiel rinnal, süüdatakse lõkked, kõlavad lõbusad pillilood ning saab mängida vana aja mängusid. Muuseumi talud on avatud kell 10.00-22.30, tegevuspunktid kell 19-23. Piletihinnad: tavapilet 14 €, sooduspilet 7 €, perepilet 28 €.

Põhja-Tallinna jaanitulel (22.06) Stroomi rannas mängib DJ parimaid eesti kui ka venekeelseid lugusid. Õhtut juhib Ilja Golomb, kes viib läbi ka erinevaid traditsioonilisi mänge. Lastele pakub tegevusi lastealal Põhja-Tallinna Noortekeskus.

Tallinna kesklinna jaanituli (23.06) on juba traditsiooniliselt neljandat aastat järjest Kalevi staadionil, süüdatakse ka jaanituli. Üles astuvad tuntud eesti ansamblid Metsatöll, L'Dorado ja AveNue. Avatud on lasteala ning pakutakse kehakinnitust. Pidu on tasuta.

Pühajärve jaanituli (22.-23.06) tähistab kümnendat sünnipäeva ja toob lisaks Eesti popmuusika paremikule lavale Itaalia DJ ja artisti Gigi D’Agostino, Hispaania DJ Sak Noeli ja Euroopa ühe hinnatuima naisartisti INNA. Piletid maksavad 15-45€.

Lindi jaanitulel Pärnumaal (22.06) saab süüa, kiikuda, tantsida ja isegi lõkke ääres laulda lubatakse. Kell 20.00 alustab veetlev Grete Paia akustilise kavaga ning tantsitakse rahvatantse.

Koppelmaa küla jaanituli Endla talus (23.06) nimetab end lausa Harjumaa parimaks. Tulel ootavad rahvast tummised joogid, hea söök ja kanged artistid. Lava kütab kuumaks Tanel Padar & The Sun ja Apelsin.

Saaremaa Rannapeo jaanifestival (23.-24.06) toob rahvani suurima mererannas toimuva jaanipeo. Esinevad Smilers, Karl-Erik Taukar, Fix, Patune Pool, Merlyn Uusküla, Renate ja paljud teised. Pileti hind on 15-20€.

Pärnumaa suurim jaanituli süüdatakse Valgerannas (23.06) ning kõrvailu ja meelelahutust pakuvad 2 Quick Start, Koit Toome ning Meie Mees. Õhtut juhib Leino Einer ning pileti saab soetada 10-13€ eest.

Rakvere rahvaaias võib jaanituld nautida ansambli Vinland saatel (24.06) Pidu on kõigile tasuta.

Viimsi "Valgete ööde festival" (23.06) möllutab rahvast küll mitu päeva, ent jaanipäeval tehakse lõket ja lavale astub Folk Higlights Orchestra ja Traffic. Õhtut juhib Mait Trink ja oma sammud tuleb seada Viimsi vabaõhumuuseumisse.

Palamuse jaanitulel (23.06) esineb sealsel laululaval palavalt armastatud Karavan ning peomeeleolu hakatakse looma juba kell 15.00, mil selgitatakse välja Palamuse rammumees. Õhtust tralli võib nautida alates kella 20.00-st ning piletiraha küsitakse 3-5€.

Põltsamaa jaanituli (24.06) tuleb koos Tanel Padar & The Sun'i, Indrek Ventmanni ja Marju Länikuga. Pralle Põltsamaa lossihoovis saab alguse kell 20.00, pileti lunastamiseks läheb tarvis 6-10€.