Esimese ehituspäeva tulemus on juba päris muljetavaldav:

Võistlused lööb lahti laupäev, 30. aprill, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sõitjaid. Pühapäeval, 1. mail vallutavad pargi juba sõelale jäänud rulatajad ja trikiratturid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia.

Saabuma hakkavad võistlejad igast maailma otsast juba päev-paar varem, sest võistlustele eelneb treeningpäev (29. aprillil), mil kõik võistlema saabunud osalised saavad võistluspargis oma sõiduliinid paika panna ning trikke harjutada.

Maailma tipprulatajate ja BMX-ratturite seas läheb mõlemal alal platsile ka üks naisvõistleja: rulas korra juba Simple Sessionil võistelnud 23-aastane brasiillanna Leticia Bufoni ning BMXis tõusev 14-aastane talent Hannah Roberts.

Vaata Simple Sessioni rula- ja BMX-treilereid:

Simple Session tutvustab sel aastal esmakordselt BMXi ja rulasõidu kõrval Eestis viimastel aastatel populaarsust kogunud tõukerattasõitu, tuues kohale maailmas üha menukamaks kasvava ekstreemspordiala tipud, kelle päralt on väljak pühapäeval pooleks tunniks enne rulafinaale. Teiste seas on kohal neljakordne maailmameister Dakota Schuetz USAst.

Vaata tõukerattaid tutvustavat klippi:

Kõigi pealtvaatajate vahel loosib Simple Sessioni esitleja XDubai mõlemal võistluspäeval ühe inimese, kes võidab koos kaaslasega 3-päevase reisi Dubaisse, kus kinni on makstud nii lennud kui ka hotell ning lisaks kuulub paketti eksklusiivne võimalus kogeda Dubai vinget skateparki XGrounds ja kohtuda XDubai sportlastega.

Kvalifikatsioonidest teeb esmakordselt eestikeelse kommenteeritud otseülekande ka Delfi TV!