"Summer on mitte ainult Eesti, vaid kogu Põhjamaade ning Balti riikide üks suuremaid vabaõhusündmusi. See on meil võimaldanud viimastel aastatel arendada festivali rahvusvahelise kaaluga muusikasündmuseks, kus esinevad Euroopa kuumemad bändid ja artistid. Suured numbrid loevad meelelahutusmaailmas. Et oleksime tulevatel aastatel artistide siia toomisel veelgi konkurentsivõimelisemad, tahamegi lüüa senised publikurekordid ja nihutada Summerit külastavate inimeste arvu lähemale saja tuhande piirile," ütles festivali peakorraldaja Marje Hansar.

“Suureks argumendiks osutub kindlasti ka Sõbrapäeval kehtiv sooduspilet, millega iga inimene, kes ostab pileti väravast saab sõbra tasuta kaasa võtta,” lisas Hansar.

17. juulil maksab väravast ostes pilet 195 krooni, mis teeb sõbraga tulles piletihinnaks alla saja krooni. Sõbrapäeva soodustus kehtib ainult kohapeal ostetud piletitele, mida müüakse festivali sissepääsu piletikassades. Sõbrapäeva piletit ei saa ette osta Piletilevist ja Statoili jaamadest.

Kaheksal laval esineb ainuüksi laupäeval ligi 30 artisti, nende hulgas Ultima Thule, 2 Quick Start, Instrumenti (LAT) ja Kihnu Virve. Jazzi- ja veiniaias esineb Marten Kuningas suure tribuutkontserdiga David Bowie loomingust. Päeva ja kogu festivali lõpetab tehnilise tippteostusega Terminaatori kontsert-show “Tuli ja jää”.

Summer 2010 selleaastased peaesinejad on skandinaavia rokkstaar HIM 15. juulil, elektroonilise popi hetke kuumim nimi maailmas Calvin Harris 14. juulil ning pop ja glämmroki megastaar Scissor Sisters 16. juulil. Oma senise karjääri suurima kontserdi annab Koit Toome, kes tähistab Summeril oma 15 aastat laval.