Aprillis esietenduvad "Biloxi blues" ja "Vaata, ma kukun".

EMTA lavakunstikooli 3. kursuse tudengi Sander Puki debüütlavastus "Biloxi blues" ilmub lavastuste sarja "Kümme teatristarti" raames.
„Biloxi blues“ on näitekirjanik Neil Simoni poolautobiograafilise „Eugene’i triloogia“ teine osa, mille keskmes on noor kirjanikuametist unistav Eugene M. Jerome. 1943. aastal mobiliseeritakse Eugene sõjaväkke, kus ta peab oma saatusekaaslastega kahe ja poole kuu pikkuse väljaõppe jooksul ekstsentrilise seersandi käe all valmistuma sõjaks.
Mängivad: EMTA lavakunstikooli 25. lennu tudengid Priit Strandberg, Karl-Andreas Kalmet, Henrik Kalmet, Pääru Oja, Priit Pius ja Piret Krumm ning Tallinna Linnateatri näitlejad Kristjan Üksküla ja Rain Simmul.

"Vaata, ma kukun" tuleb lavale samuti EMTA lavakunstikooli üliõpilase Diana Leesalu käe all.
Leesalu tegi oma eduka debüüdi lavastusega "Suur mees juba", mida näeb viimast korda 26. aprillil.
"Vaata, ma kukun" vaatab otsa põlvkonnale, millel on uued mänguasjad, uued filmid, uued bändid ja uued brändid, mis on täis sõnumeid, üleskutseid, motivatsiooni ja inspiratsiooni.
Aga mida tahta siis, kui tahta võib kõike? Ja kas see suur vabadus on üldse tõeline või meile ainult näib nii?
Mängivad: EMTA lavakunstikooli üliõpilased Katariina Kabel, Jane Kruus, Kristiina-Hortensia Port, Maiken Schmidt, Märt Pius ja Kaspar Velberg ning Tallinna Linnateatri näitlejad Indrek Ojari ja Margus Tabor.

Lisaks tasub kindlasti vaatama minna juba märtsis esietenduvat "Koletis kuu peal", mis on Richard Kalinoski tuntuim ja tunnustatuim näidend ning esimene, mis Eestis lavale jõuab.
Madis Kalmeti poolt lavastatud „Koletis kuu peal“ on lugu noorest armeenia abielupaarist – kahest ellujäänust pärast 1915. aasta genotsiidi. See on südamlik, valus ja tundlik jutustus võitlusest koletistega minevikus ning iseendas.
Mängivad: Priit Võigemast, Hele Kõrve ja Aleksander Eelmaa.

Osta Linnateatri aprillikuu piletid SIIT!