Lisaks Oliverile astuvad koos Stig Rästaga lavale veel Silver Laas, Ivo Linna ja Emili Jürgens. Oliver rääkis meile, kuidas ja miks Stig on teda kaasanud.

Nagu paljusid teisi, nii on ka Oliveri môjutanud Biitlite muusika üsna pôhjalikult. "Oli aeg, kus ma ei jätnud kasutamata ühtegi reaalset vôimalust, et mitte laulda kuskil mônda Lennon/McCartney hitti. Minu sôbrad tögavad teda selle ees siiamaani. See muusika lihtsalt vôlus mind." Oliver tunnistas, et keskkoolis (Tallinna Prantsuse lütseum) kadus tal nende laulude esitamise eest vist nii mônelgi hindel kindel miinus tagant ära (muigab). Nüüd, aastaid hiljem, olles rohkem keskendunud klassikalisele muusikale, ei ole Oliveril selliseid sooritusi enam ülearu tihti ette tulnud, kuid eksivad need, kes arvavad, et ooperitähe Ipodi playlist koosnebki ainult G. Verdi “Traviatast” vôi Bachi viiulisonaatidest Teatud . Môttes on ka “Hey Jude” juba klassika.

Stig ja Oliver on olnud mônda aega ka klassivennad. Neid ühendas soov teha muusikat – pôhikooli ajal midagi koos ka katsetati aga reaalselt bänditegemiseni nad tookord siiski ei jöudnud. Hiljem, keskaajal, mängisid nad aga nii mônedki biitlite lood koolipeol koos ära. Paar aastat tagasi, oli neil vôimalus teha Rahvusooperiga omanäoline paroodiaversioon Stigi eurolaulust “Goodbye to Yesterday”, mis sai üllatavalt populaarseks. "Just selle laulu videoklipi tegemise ajal sain ma aru kui andekas ja mitmekülgne laulukirjutaja Stig Rästa tegelikult on."

Oliver Kuusik laulis "Hey Jude" lugu ka Kaks Takti Ette saates. Kas loo sõnad on veel peas? "Ega see nii nüüd kergelt ka ei unune. Pigem on huvitav jälgida kuidas on aastate jooksul muutunud minu enda interpretatsioon ja mötted sellest geniaalsest laulust.

Oliveri jaoks annab antud projektis osalemine võimaluse väljuda oma turvalisest- ja äraproovitud klassikalisest häälekasutusest, kuid talle on alati meeldinud erinevad stiilid ja väljakutsed. "Need sütitavad mind ja on seda alati teinud. Ma armastan laulda ning ma ei kuulu inimeste hulka, kes muusikat järjekindlalt mingiteks alaliikideks lahterdavad. Muusika on muusika – see kas kônetab vôi ei."

Antud juhul on tegemist Stigi kontserdiga, kus teised solistid vaid sekundeerivad, siis kindlasti saab olema lôbus ja pingevaba ôhkond.

Kontserti korraldaja on Ekspress Meedia.