31-aastane Californias elav Jessica Allen viljastati kunstlikult 2016. aasta aprillis. Naine nõustus olema surrogaatemaks ühele Hiina paarile 30 000 dollari eest. Califorina on üks vähestest USA osariikidest, kus toimivad erasektoris legaalsed asendusemaduse programmid.

Kuuendal rasedusnädalal öeldi naisele, et ta kannab hoopis kaksikuid. Tema tasu suurendati 5000 dollari võrra, arstid lihsalt eeldasid, et naine ootab kaksikuid.

Sünnitus toimus 2016. aasta detsembris keisrilõikega. Kuu aega hiljem sai naine kirja Hiina paarilt, millele oli kaasa pandud foto kahest sündinud lapsest. "Nad ei ole samasugused, eksole? Kas sa oled mõelnud selle peale, miks nad erinevad on?" kirjutas Hiina paar.

"Ma märkasin, et üks oli palju heledam kui teine. Ilmselgelt ei olnud nad kaksikud," sõnas Jessica.

DNA testid kinnitasid kahtlust. See näitas, et üks laps on Jessica bioloogiline laps ja teine on Hiina paari laps.

"Ma ei tea, kuidas seda kõike kirjeldada. Me olime šokeeritud. Kuidas midagi sellist sai juhtuda?" oli naine hämmingus.

Tegemist on äärmiselt haruldase nähtusega. Tavaliselt ei toimu rasedal naisel enam ovulatsiooni. Jessica keha aga jätkas ovuleerimist ning üks tema enda munarakk viljastus. Kuna see nähtus on inimeste seas väga haruldane, ei tea arstid ega teadlased selle tekkepõhjust.

Õnneks on mõlemad lapsed nüüd terved, pärast pikka kohtulahingut õnnestus Jessical ja tema elukaaslasel oma bioloogiline laps Hiinlaste käest tagasi saada.